Annonce
Ugeavisen Kolding

Studerende har startet egen virksomhed med eksport af spansk vin: Jeg vil gerne gøre en forskel for min hjemegn

Saúl Gonzalez og Natalia Bak  er begge 22 år gamle og mødte hinanden på den italienske restaurant Rafaels, hvor de begge havde arbejde. De blev sidenhen et par og begyndte for cirka et år siden arbejdet med at få deres virksomhed stablet på benene sideløbende med, at de begge studerer. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
De to internationale studerende Saúl Gonzalez og Natalia Bak grundlagde tilbage i marts virksomheden Goba Wine. De eksporterer spansk vin fra den egn, hvor Saúl er vokset op og har planer om at udbrede kendskabet til det lille spanske område til hele verden.

Kolding: Det hele begyndte på den italienske restaurant Rafaels i Slotsgade. Hun serverede for gæsterne i restauranten, mens han bagte pizzaerne i køkkenet, men der gik da ikke længe, før Natalia Bak og Saúl Gonzalez fik et godt øje til hinanden.

Og det var da også netop på Rafaels, at startskuddet til deres nu fælles virksomhed lød, da Natalia for første gang smagte en spansk vin, som Saúl havde med sig retur til Danmark fra sin hjemegn i Spanien.

- Jeg forelskede mig fuldstændig i den. Det er så fantastisk en vin, og så spurgte jeg ham, hvor man kunne få den, og jeg kunne så slet ikke forstå, at den nærmest var umulig at købe, siger Natalia Bak, som oprindeligt er fra Polen, men har boet og studeret i Kolding i de seneste tre år.

Annonce

Derfor opstod ideen om at starte virksomheden Goba Wine, som de grundlagde i marts, men arbejdet startede dog allerede for cirka et år siden med blandt andet at besøge vinbønderne i Ribera del Duero i Castilla-Leon regionen nord for Madrid, hvor Saúl er vokset op.

- Min forældre groede druer, hvor vi boede, så jeg har hjulpet til, siden jeg var barn og har generelt en enormt stor kærlighed både til vinen, området og til de mange vinbønder, der laver den. Så det er også lidt en mærkesag for mig at få udbredt kendskabet til vinen, for den er virkelig fantastisk, og jeg vil bare så gerne være med til at gøre noget godt for det sted, jeg kommer fra, siger Saúl Gonzalez, som har boet og studeret i Kolding i de seneste to år og fortsætter:

- Men bønderne går ikke op i salg og marketing. De går op i at lave god vin og være i markerne, så det er der, vi kommer ind i billedet og kan agere bindeled mellem dem og de virksomheder, vi sælger til, forklarer han.

Mange arbejdstimer

Saúl Gonzalez og Natalia Bak har indtil videre aftaler på plads med syv bønder i regionen, og selvom planen er, at de skal arbejde sammen med endnu flere, så vil de helst ikke tage munden for fuld.

- Vi skal også kunne følge med. Vi er stadigvæk en meget ny virksomhed, så det hele skal også lige kunne hænge sammen for os, og vi skal være sikre på, at bønderne kan få deres betaling, siger Saúl Gonzalez.

Selvom Goba Wine stadigvæk er en meget ny virksomhed, så har Natalia og Saúl store planer for, hvad der skal ske med den, hvilket også til tider giver lange dage på kontoret i Trindholmsgade.

- En ting er, at vi gerne vil udbrede kendskabet til vinen i Europa, men vi vil også gerne finde distributører i Asien, som potentielt virkelig er et stort marked. Så vi har også mange arbejdstimer lige nu, men det gør vi gerne. For vi er generelt bare virkelig passionerede omkring det hele, og det er med til at drive os fremad. Vi kan gøre en forskel for bønderne og være med til at sikre, at deres vinvirksomhed kan blive i familien, siger Natalia Bak.

Annonce

Base i Kolding

Saúl Gonzalez og Natalia Bak har begge læst marketing management på IBA Erhvervsakademi, hvor Saúl netop er blevet færdig. Både han og Natalia har planer om at læse videre på en to-årig uddannelse i Kina, og derfor er de også begge ved at lære kinesisk.

- Det er helt vildt svært, og vi vil jo helst kunne tage derud og studere, hvilket også er planen, men vi har valgt at udskyde det, til det er mere sikkert at rejse i forhold til coronasituationen, siger Natalia Bak.

Både hun og Saúl har altid elsket at rejse, men selvom det på et tidspunkt skulle blive muligt for dem at tage til Kina og studere, så er planen stadigvæk, at de skal retur til Kolding.

- Vi kan godt lide at bo her, og vores virksomhed kommer til fortsat at have base i Kolding. Det er ligesom her, vi hører til, siger Natalia Bak smilende.

Man kan læse mere om virksomheden på www.goba-wine.com.


Min forældre groede druer, hvor vi boede, så jeg har hjulpet til, siden jeg var barn og har generelt en enormt stor kærlighed både til vinen, området og til de mange vinbønder, der laver den. Så det er også lidt en mærkesag for mig at få udbredt kendskabet til vinen.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Stadion til hjørnespark

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding IF præsenterer endnu en ny spiller

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Veninder står bag ny festival i Kolding: Det er lidt en fordom, at klassisk musik er noget højkulturelt

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Planter med dyrenavne - Hestemynte

Ugeavisen Kolding

Et blik tilbage på livet i midtbyen: Akseltorv var stedet, hvor varer blev solgt fra vogn

Ugeavisen Kolding

Hotel mangler personale og må sige nej til arrangementer: I juni mistede vi omsætning for en kvart million

Ugeavisen Kolding

Restaurant mangler personale og har valgt at tage konsekvensen: Nu holder vi lukket to dage om ugen

Ugeavisen Kolding

Iværsættereventyret fik en svær start: Nu håber Magnus snart at kunne leve af grøntsagsdyrkning uden jord

Ugeavisen Kolding

Madvogn fik sur smiley

Ugeavisen Kolding

Brændkjærhallen får en ny måltavle

Ugeavisen Kolding

Graffitibølle risikerer fængselsstraf: Tiltalt for hærværk på byggematadors ejendom

Ugeavisen Kolding

18-årige Emma åbner sin egen blomsterbutik i Kolding

Ugeavisen Kolding

Lav isskulpturer på Skamlingsbanken

Ugeavisen Kolding

Så er programmet for Stella Polaris klar

Ugeavisen Kolding

Fritidsjobbere i Kolding havde for lange vagter

Ugeavisen Kolding

Danmarks tredjestørste vingård blev sat til salg i Kolding: Nu har den fået nye ejere

Ugeavisen Kolding

Kunstmarked kommer til Koldinghus

Ugeavisen Kolding

De resterende p-pladser i Borchs Gård åbner

Ugeavisen Kolding

Martin Hein fra Kolding bliver dansk landechef

Ugeavisen Kolding

Tilskuerne får lov at komme til DM i ridebanespringning

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De sjove plantenavne - Sommerfuglebusk

Ugeavisen Kolding

Et blik tilbage på livet i midtbyen: Østergade var Koldings første gågade

Ugeavisen Kolding

De modne og umodne bær

Annonce