Annonce
Ugeavisen Kolding

Studerende strikker veste af genbrugsgarn: Nu er deres ting til salg i lokal butik

Katrine Kjær Nielsen, Astrid Randel Dige og Lærke Thorup Barfod strikker veste af genbrugsgarn under navnet Kan You Vest. De bruger ingen strikkeopskrifter, men improviserer i stedet, og derfor findes der ikke to ens Kan You Vest-veste. Foto: Steffen Nielsen
De tre studiekammerater Katrine Kjær Nielsen, Astrid Randel Dige og Lærke Thorup Barfod har startet en virksomhed, hvor de sælger herreveste strikket af genbrugsgarn.
Annonce

Kolding: De strikker meget, de tre studiekammerater Katrine Kjær Nielsen, Astrid Randel Dige og Lærke Thorup Barfod. Hele tiden, faktisk.

- Jeg tror, at nogle af vores undervisere er trætte af, at vi sidder og strikker så meget. Men jeg tror også godt, de forstår det, griner Astrid, som sammen med de to andre går på tredje semester på Designskolen Kolding.

De tre havde kun gået på skolen i en måneds tid, da de fandt hinanden og den fælles interesse for at strikke. Og siden har strikkepindene altså næsten ikke ligget stille.

- Vi fandt ud af, at Astrid strikkede veste, og vi ville gerne have noget, der var lige så smart, så hun lærte os at strikke, fortæller Lærke.

Fra starten var det veste til piger og kvinder, som de tre koncentrerede sig om, men siden har de skiftet fokus til strikveste til mænd - og det gør de så godt, at de for nylig fik en aftale med herretøjbutikken Harresø i Kolding midtby, som har taget vestene ind på hylderne.

- Det er rigtig spændende at se vores Kan You Vest-navn stå der mellem alle de store brands, siger Lærke.

- Og så er det fedt at få lukket lidt mere op til byen, for vi lukker os nogle gang lidt omkring os selv her på designskolen, fortæller Katrine.

Annonce

Bruger kun genbrugsgarn

Noget af det særlige ved de tre kvinders veste er, at de kun bruger garn fra genbrugsbutikker, optrevlede trøjer eller restlagre.

- I starten strikkede vi på bestilling eller solgte strikkeopskriften sammen med noget garn, og det gik op for os, hvor meget nyt garn vi egentlig brugte, siger Katrine.

- Efter noget tid her på skolen er vi også blevet mere opmærksomme på, hvor meget vi forbruger hele tiden, og så opdagede vi, at man også kan finde garn i genbrugsbutikker, tilføjer Astrid.

Sådan ser nogle af de strikkede veste ud. Vestene kan blandt andet købes hos Harresø. PR-foto

Tanken er først og fremmest at gøre vestene så bæredygtige som muligt, men faktisk har det også vist sig at være en meget sjovere udfordring at strikke vestene i genbrugsgarn.

- Det er sjovt, at man kan mikse tingene og gøre det lidt mere interessant. Det er mere udfordrende, og man laver nogle meget mere unikke ting med mere personlighed, siger Lærke.

Annonce

Strikker så længe det er sjovt

Indtil videre er strikkerierne mest af alt en hobby, og selvom man nu kan købe Kan You Vest-vestene i en lokal butik, så har de tre studiekammerater ikke de store planer om at udvide strikkekollektivet.

- Vi må se, hvad det kan blive til, men vi har lidt den tilgang, at vi tager det, som det kommer, og vi bliver ved med at strikke veste, så længe det er sjovt, siger Lærke.

Og selvom de gerne vil sælge nogle veste, er det ikke nødvendigvis det, der er det vigtigste for de tre designstuderende.

- Vi vil også gerne bruge det som inspiration til andre, at de kan bruge genbrugsgarn. Det kunne være fedt, hvis det kunne blive en trend at købe brugt garn eller at trevle op, siger Katrine.

Kan You Vest

Navnet Kan You Vest opstod, fordi de tre studiekammerater sad i kantinen og strikkede, mens de snakkede om en bog med citater af rapperen Kanye West.

- Vi sad og kiggede på de her citater, og så kom det navn bare ud af min mund, husker Lærke.

- Det kan også noget i forhold til det her med at knytte det traditionelle i strik og veste med det moderne popkulturelle, siger Katrine.

Vestene fra Kan You Vest kan købes hos Harresø og bliver også solgt gennem Instagram.


Vi vil også gerne bruge det som inspiration til andre, at de kan bruge genbrugsgarn. Det kunne være fedt, hvis det kunne blive en trend at købe brugt garn eller at trevle op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce