Annonce
Ugeavisen Kolding

Sur smiley til kiosk: Manglede dansk mærkning af fødevarer

Endnu engang fik Murad Marked i Mazantigade en sur smiley. Kiosken er også politianmeldt. Foto: Henrik Kruse
Annonce

Kolding: Inden for mindre end et år har Fødevarestyrelsens kontrollanter syv gange været på besøg hos Murad Marked i Mazantigade. Fire gange har det udløst en sur smiley, og virksomheden har blandt andet fået en bøde på 5.000 kroner, og i to omgange er butikken blevet politianmeldt.

Tre gange skyldes den sure smiley, at mærkningen af varer i butikken ikke var på dansk. Senest fandt kontrollanterne 12 forskellige varer på hylderne, hvor mærkningen ikke var på dansk, som er et krav. Den fjerde sure smiley handler om, at egenkontrollen svigtede.

Indehaveren, Mohamed Murad, forklarer, at han har forsøgt at rette op ved blandt andet selv at påklistre mærkning, men nu siger han, at fremover vil han kun købe varer med dansk mærkning.

- Jeg har blandt andet købt varer, hvor mærkningen var på svensk, og jeg troede, at det var okay. Det var det så ikke. Jeg troede, at det var samme sprog. Men nu køber jeg kun varer med dansk mærkning, siger Mohamed Murad.

Tine Lykkeberg Nielsen er sektionsleder i FødevareSydVest, der hører under Fødevarestyrelsen. Herfra har man endnu engang anmeldt Murad Marked til politiet.

- Nu er det politiets sag. Nu laver de et politibødeforlæg, og hvis de fortsat ikke vedgår sig bøden, så er der mulighed for at prøve sagen i retten, siger Tine Lykkeberg Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce