Annonce
Ugeavisen Kolding

Tastaturkrigeren - nu også som hellig Corona-kriger

Annonce

Der findes mange tastaturkrigere på de sociale medier.

Der er dem, alle kender; de som sidder trygt bag deres skærm og bare angriber alt og alle. Hvis de så bare kom med forslag til, hvordan tingene kunne være anderledes, men nej, så skal de jo tage ansvar.

Her under Coronakrisen er der dukket en ny type op: den hellige kriger. En der angriber alle, som ikke passer ind i Corona-reglerne. Ikke at faren ved Corona skal nedgøres, men de går i flæsket på folk, som formaster sig til at udtale, at de gerne ser, at der sker en åbning eller andet, så de kan komme i gang igen med at drive forretning. Udtalelser som: Du udsætter andre for fare, egoist osv. Det er måske rigtigt, hvis de virkelig gjorde det, men der er tale om mennesker, der måske er ved at miste alt, de ejer. Disse mennesker skriver ikke, at det er forkert med Corona-regler, men at de er desperate. Mange af dem har aldrig skrevet før, og endnu flere gør det ikke, da de er bange for en shitstorm fra de hellige krigere. Og deres eneste ”forbrydelse” er, at de gerne vil overleve.

Her under Coronakrisen er der dukket en ny type op: den hellige kriger. En der angriber alle, som ikke passer ind i Corona-reglerne. Ikke at faren ved Corona skal nedgøres, men de går i flæsket på folk, som formaster sig til at udtale, at de gerne ser, at der sker en åbning eller andet, så de kan komme i gang igen med at drive forretning.

Annonce

Købt eller solgt

Det virker ikke som om, at de læser andet end overskrifter. Udtalelser som: Jamen, jeg har læst, at der en hjælpepakke til jer.

Disse hjælpepakker dukker ikke bare magisk op på kontoen, fordi det er sagt. Ved hver hjælpepakke skal der først laves regler og love, så det gøres rigtigt. Det tager tid. Så skal det sendes ud. Revisorer og advokater skal først se, hvad de skal rette sig efter, og derefter kan man først gå i gang med at ansøge. Selve ansøgningen tager tid, og når den endelig er indsendt, kan der gå lang tid, inden man får svar. Og først der ved man, om man er købt eller solgt. Så kære hellige kriger; prøv at forestille dig, at du har en virksomhed, hvor der ikke har været en indtægt, siden Danmark lukkede ned, men udgifterne er forsat. Og nej, ordet virksomhed betyder ikke, at man har millioner stående. En meget stor del af danske virksomheder er små eller mellemstore firmaer, der lever fra år til år med en varierende størrelse af overskud eller underskud. Så den, du angriber, har nok ikke et firma i skattely, men er måske bare ejere med et par ansatte. De kan ikke bare gå på Jobcentret, hvis det går galt. De mister måske deres hjem eller skylder penge væk resten af livet. Så i stedet for at angribe kunne du skrive, at du forstår deres frustration og håber, at danskerne og Danmark forhåbentlig hjælper dem igennem dette. Men det er jo meget nemmere at side bag skærmen og skrive løs uden ansvar og løsninger i stedet for virkelig at gøre noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce