Annonce
Ugeavisen Kolding

Teaterskole vil lave hold for psykisk sårbare

Sofia Borregaard Christiansen er leder af Dorotheas Teaterskole, som holder til i Bygning 5 i Nicolai-komplekset. Her undervises eleverne, mens de færdige forestillinger ofte vises i samarbejde med Kolding Egnsteater i Fredericiagade. Arkivfoto: Søren Gylling
Der er masser af værdi i at lave teater, hvis man er psykisk sårbar. Det vurderer Teaterskolen Dorothea, som næste år vil lave et hold for deltagere, der eksempelvis har diagnoser som bipolar eller ADHD.
Annonce

Kolding: Hvis man har det skidt med sig selv, er der så hjælp at hente på en teaterscene? Svaret er ja, hvis man spørger Teaterskolen Dorothea, som til sæsonstarten næste år ønsker at åbne et eller flere hold, der udelukkende skal bestå af psykisk sårbare deltagere. Det kan være folk, der har en diagnose som eksempelvis ADHD, bipolar eller skizofren.

- Hvis du har en psykisk sygdom, føler du nemt, at du ikke er noget værd, og at du ikke har noget at bidrage med. Min egen oplevelse er, at den følelse kan teater være med til at ændre på, siger Candra Gaarde, som bliver underviser for det første teaterhold på skolen udelukkende med psykisk sårbare.

Underviseren bærer selv på en lang sygehistorie, hvor hun som patient har været inde og ude af psykiatrisk afdeling på Kolding Sygehus adskillige gange. Hun er både bipolar og har ADHD.

Annonce

Række hånden ud

Teaterskoleleder Sofia Borregaard Christiansen fortæller, at det nye hold ikke skal ses som et behandlingstilbud. Men det er alligevel et forsøg på at række hånden ud til en gruppe af borgere, der har det svært med sig selv.


Hvis du har en psykisk sygdom, føler du nemt, at du ikke er noget værd, og at du ikke har noget at bidrage med. Min egen oplevelse er, at den følelse kan teater være med til at ændre på.

Candra Gaarde, underviser


Kurset er tænkt for syv-otte deltagere på et hold, og på teaterholdet bliver der lagt vægt på øvelser, som man kan håndtere og have glæde af, selv om man har en diagnose og har svært ved at huske ting eller bevare fokus. Det kan være eksempelvis teatersport eller improvisationer, hvor skuespillet opstår i øjeblikket uden at være skrevet ned på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce