Annonce
Ugeavisen Kolding

Teatret må justere på sin egen årskort-succes

Hans Nielsen, der er billet- og årskortadministrator hos Mungo Park Kolding, havde travlt med at sætte publikum ind i de nye betingelser for årskortet, da årets sæson blev præsenteret ved to gratis shows for alle interesserede. Foto: John A. Petersen
Årskortet, der hidtil har givet ubegrænset adgang til alle forestillinger på Mungo Park Kolding, bliver justeret i den nye sæson. Det er nødvendigt, hvis vi skal have råd til at udvikle os, siger teaterdirektøren.
Annonce

Kolding: Når publikum løser årskort til den nye sæson hos Mungo Park Kolding, så bliver den kontante fordel mindre end hidtil, hvis man plejer at se rigtig mange stykker på sit årskort.

Før var der fri adgang til samtlige forestillinger, når først man havde betalt de 500 kroner, som årskortet har kostet. Man kunne se både teatrets nye stykker, de mange gæsteforestillinger og genopsætningerne af alle de gamle stykker, som kom på plakaten igen.

Et årskort til den nye sæson bliver lidt billigere - 450 kroner - men nu vil det kun give fri adgang til Mungo Park Koldings egne stykker - altså både de helt nye og genopsætningerne. Det vil i den kommende sæson betyde fri adgang til i alt seks forestillinger med oktober-premieren på "Britta!" som det første.

Til gengæld er der ikke længere fri adgang til de mange gæstespil, der runder teatret i Fredericiagade. Årskortet betyder dog, at man kan købe billetterne til halv pris til et gæstespil.

Årskortet

Årskortet koster 450 kr. og giver følgende fordele:
Fri adgang til Mungo Park Koldings egne forestillinger i 365 dage fra købsdatoen.
50 procent på udvalgte gæstespil. I sæson 19/20 kan der med årskortet fås rabat på 5 ud af 8 gæstespil.
Forpremierer – eksklusivt for årskortholdere.
Invitation til unikke oplevelser og sær-arrangementer, som for eksempel pre- eller efter-talks og åbne prøver på forestillinger, der endnu ikke har haft premiere.
10 procent rabat i baren.
Annonce

Gæstespil koster kroner

Teaterdirektør Sophie Lauring fortæller, at det har været nødvendigt at justere på årskortet af flere årsager. For det første har teatret så mange årskort-holdere, at der lynhurtigt blev udsolgt til samtlige gæstespil, som typisk kun spiller få dage ad gangen.

- Og så er det sådan, at når der er fri adgang til gæstespil, hvis man har et årskort, så er gæstespillene ikke rigtig nogen indtægt for os, det er kun en udgift, for vi skal ud og købe gæstespillene på samme vilkår som alle andre teatre.

Og udgifterne til gæstespillene har været voksende, fordi Mungo Park Kolding har købt sig til flere og flere spilleaftener i et forsøg på at følge med efterspørgslen hos årskortholderne. Alligevel var der mange med årskort, som har oplevet, at gæstespillene har været udsolgt, før de nåede at bestille en billet.

- Succesen har simpelthen vokset sig for stor. Sådan vil jeg egentlig udlægge det, siger Sophie Lauring.

Annonce

Vi skal udvikle os

Teaterdirektøren er spændt på, hvor stor betydning det får for årskort-salget, at betingelserne nu bliver ændret. Hun glæder sig over, at ved sæsonpræsentationen var der mange, som tog imod nyheden med forståelse.

- Når man ser på, hvad en biografbillet koster, så får man stadig rigtig meget teater for sit årskort, siger hun og tilføjer, at de nye betingelser også er i publikums interesse i sidste ende:

- Hvis vi skal have mulighed for at holde os på tæerne og udvikle os som teater, så skal vi også sikre, at vi har nogle midler til at gøre det for. Derfor kunne den gamle ordning ikke fortsætte, hvor vores udgifter til gæstespil bare vokser og vokser.

Direktøren føjer til, at årskortet bl.a. også giver fordele som rabat i baren, invitation til forpremierer og diverse arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce