Annonce
Ugeavisen Kolding

Telefonen har kimet hele weekenden: Onsdag kan der endelig skænkes øl og serveres burgere i A.L. Passagen

Det var en gruppe glade medarbejdere, der mandag morgen kunne møde ind på The Mokka Café og gå i gang med at gøre klar til at tage imod spisende gæster fra onsdag. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Der var travlhed hos serveringsstederne i A.L. Passagen mandag morgen, hvor gensynsglæden var stor. Hos passagens engelske pub fyldte frustrationen over de nye bordbestillingsregler dog også meget hos indehaver Torben Mathews.

Kolding: Papkasser, værktøj og endnu ikke tilsluttede fustager kappedes om bord- og gulvpladsen på Den Engelske Pub. Mandag morgen var der nemlig endelig igen aktivitet blandt de ansatte, og hos indehaver Torben Mathews var der rigeligt at se til for at gøre pubben klar til at tage imod gæster onsdag.

- Det er rigtig skønt, at vi får lov til at åbne igen og tage imod vores stamgæster, som vi simpelthen ikke har set i flere måneder. Vi er jo sådan et sted, hvor der er mange, der kommer og mødes med vennerne, og det er kun her, de ses, så det kommer uden tvivl til at blive et glædeligt gensyn på onsdag, siger Torben Mathews.

Allerede fredag, da den fremskudte genåbningsplan blev meldt ud, begyndte de første bordbestillinger at tikke ind i mailboksen, men hvordan pubben i praksis skal håndtere dem, er Torben Mathews endnu ikke klar over.

Annonce

- Modsat mange af spisestederne så har vi ikke et online bookingsystem, så hvordan man hos myndighederne har tænkt sig, at vi på barer og værtshuse skal håndtere det, det er mig en gåde, siger han og forklarer videre:

- Hvis vi har fire gutter siddende ved et bord, hvor de har drukket øl et par timer, men de egentlig gerne vil blive siddende, skal de så smides væk, fordi der kommer et par veninder og vil have en kop kaffe, spørger han retorisk:

- Jeg synes godt nok, den er svær lige at greje, men nu må vi få det bedste ud af det, og så holde fast i det positive ved, at vi trods alt må åbne, siger Torben Mathews.

Køleskabene fyldes op

På den modsatte side af passagen hos The Mokka Café ser man frem til, at der igen kommer spisende gæster, og også her, hos indehaver Morten Strøh, har linjen været rødglødende i den forgangne weekend.

- Telefonen har nærmest kimet konstant, og vi har stort set kalenderen fyldt op de næste 14 dage. Det er så vigtigt for os, at vi igen må have spisende gæster, for det er virkelig der, hvor det omsætningsmæssigt betyder noget for os, siger Morten Strøh, mens han i forbifarten hilser på fragtmanden, som skubber endnu et tomt leveringsbur foran sig:

- Vi har ikke set hinanden i flere måneder, så det er bare så skønt at være tilbage, og han har virkelig også rigeligt at se til lige nu. Leverandørerne kan nærmest ikke følge med, siger Morten Strøh.

Morten Strøh, som er indehaver af både The Mokka Café og Vinbaren i A.L. Passagen, havde både i weekenden og mandag rigeligt at se til med at få bestilt varer og få personalet kaldt tilbage på arbejde, så serveringsstederne kan blive helt klar til genåbning onsdag. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Han forklarer videre, at særligt de ansatte i køkkenet går nogle travle dage i møde, for alle  køleskabe står gabende tomme efter den lange nedlukning.

- Vi har jo nærmest ikke engang et æg på køl, så der skal virkelig forberedes. Normalt har vi jo mayonnaise og alle sådan nogle ting lavet klar på forhånd, men vi skal nok nå det, siger Morten Strøh smilende.

Annonce

Forventer travlhed

Selvom der er forskellige udfordringer for Torben Mathews og Morten Strøh, så er fællesnævneren, at begge forventer, at der de første dage efter genåbningen kommer til at være fyldt med glade gæster på begge sider af passagen.

- Vi kommer til at rende rigtig hurtigt, men vi har simpelthen savnet det så meget, og vi er så glade for at være tilbage, så det skal vi nu nok kunne klare, lyder det fra Morten Strøh:

- Vi kommer uden tvivl til at få rigtig travlt, men det er sådan set kun godt. Stedet her er skabt til liv, så det er også sådan, det skal være, siger Torben Mathews.

Den nye genåbningsplan

Fra onsdag kan man igen spise og drikke på caféer, restauranter, barer og værtshuse. Vil man sidde indendørs kræver det et gyldigt coronapas, mens det ikke er nødvendigt ved udendørs servering.

På alle serveringssteder skal der bestilles bord mindst 30 minutter, før man møder op. Alle serveringssteder lukker klokken 23.00, men sidste udskænkning er klokken 22.00. Der er fortsat krav om brug af mundbind indendørs, og man må maksimalt være ti personer i et selskab.

Shopping: De store indkøbscentre og stormagasiner må slå dørene op for handlende.

Udendørs forsamlinger: Fra onsdag må man samles 50 personer udendørs. Antallet stiger løbende og afskaffes helt den 11. juni.

Indendørs forsamlinger: Fra onsdag må man se ti personer indendøre. Tallet stiger løbende og rammer 100 mennesker den 11. juni. Afskaffes helt den 1. august.

Sport: Tilskuere kan komme tilbage på stadion med krav om begrænsning i antallet af tilskuere og opdeling i sektioner.

Kultur: Museer og biblioteker kan åbne med fremvisning af gyldigt coronapas.

Torben Mathews glæder sig til igen at invitere gæster inden for på Den Engelske Pub, selvom han endnu ikke helt har styr på, hvordan man i praksis kommer til at håndhæve det nye krav om indendørs bordbestilling mindst 30 minutter før, man ankommer. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen


Vi kommer uden tvivl til at få rigtig travlt, men det er sådan set kun godt. Stedet her er skabt til liv, så det er også sådan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce