Annonce
Ugeavisen Kolding

Tiden løb fra Mungo Park Kolding: Her er teatrets nye navn

Sophie S. Villsen (fra venstre), Sophie Lauring og Merete Due Paarup har alle været involveret i processen med at skifte fra Mungo Park Kolding til TeaterTid. - For mange vil det sikkert tage tid at vænne sig til det nye navn, det er vi godt klar over, men som kunstnerisk institution skal vi ikke være forskrækkede over at kaste os ud i en forandring. Det er jo noget af det vigtigste, vi er her for, siger Sophie Lauring. Foto: John A. Petersen
Kontrakten med Mungo Park er opsagt, så det lokale egnsteater har været i tænkeboksen for at finde et nyt navn. Valget er faldet på TeaterTid. Nu skal man til at overveje, hvilke ændringer der ellers skal ske i teatret.
Annonce

Kolding: Fra næste forår får koldingenserne et nyt sted at bruge tiden. Her skifter Mungo Park Kolding nemlig navn, så fra den 1. maj kommer der til at stå TeaterTid på facaden i Fredericiagade 1.

Selv om skiftet først sker officielt næste år, så er det allerede i den kommende weekend, at navnet bliver taget i brug. Her er der nemlig teaterfestival i Kolding, hvor alle landets udbydere og opkøbere af teater samles på Comwell. Og dem, som bestiller forestillinger til den kommende sæson hos Koldings lokale teater, de skriver altså kontrakt med TeaterTid.

Navneskiftet er en konsekvens af, at egnsteatret i Kolding har opsagt samarbejdet med Mungo Park Fonden.

- Med det nye navn spiller vi på, at tiden er den mest knappe ressource, vi har, og at man skal gøre op med sig selv, hvad man vil bruge tiden til. Forhåbentlig vil mange bruge den på at gå i teatret, siger Merete Due Paarup, der er formand for teatrets bestyrelse.

Hun fortæller, at mange navne har været i spil, inden valget faldt på TeaterTid.

- Da vi først fik ordet "tid" op på tavlen, gik det den vej, fordi det simpelthen var det ord, der rummede mest energi i forhold til at skabe teater.

TeaterTid

Under det nye navn, TeaterTid, ønsker man også at revitalisere teatrets profil, struktur, organisation og ambitioner. Hvad det konkret vil betyde, er endnu for tidligt at melde ud, da man blandt andet ønsker at inddrage borgere i processen.

TeaterTid bliver det nye navn per 1. maj. Det sker efter 11 år i Mungo Park-familien.

Annonce

Ønskeseddel

Nogle teatre er opkaldt efter en personlighed, andre efter teatrets geografiske placering, og flere trækker en historisk tråd til det sted, hvor de ligger. Det sidste gælder eksempelvis Teatret Møllen i Haderslev. Med det nye navn bliver TeaterTid en del af de teatre, som nærmere har taget navn efter et koncept. Andre eksempler er Momentum, Sort/Hvid og Fair Play.

- Det er teatre, hvor navnet også sender et signal om, hvordan man griber tingene an. Det er også vores hensigt at bruge tidsbegrebet aktivt i den måde, vi tænker teater på, siger teaterdirektør Sophie Lauring.

Hvad der mere konkret kommer til at ske på scenen, når det nye navn kommer op på facaden, er endnu for tidligt at sige. Den næste lange tid på teatret er allerede planlagt, så der er tid endnu til at overveje, hvad der skal ske, når kontrakten med Mungo Park udløber. Det er bestemt, at man vil inddrage både publikum og ikke-teatergængere i, hvad der skal ske.

- Og når vi tager hul på vores juleforestilling, "Og her lugter brunt og brændt", så kommer vi til at hænge en ønskeseddel op, hvor publikum kan skrive deres ønsker til det nye teater, siger Sofie S. Villsen, der er souschef på teatret.

Annonce

Mere frie hænder

Gennem 11 år har teatret haft en kontrakt med Mungo Park Fonden, som også driver moderteatret i Allerød. Når det nu kommer til en fredelig skilsmisse, så skyldes det blandt andet, at der er for stor forskel på at drive teater her og i Region Hovedstaden.

- Vi har haft svært ved at leve op til det stramme Mungo Park-koncept. Efterhånden består samarbejdet mest i, at vi bytter forestillinger, og det vil vi stadig kunne gøre i fremtiden. Nu får vi bare mere frie hænder til at drive teater, sådan som vi gerne vil, og som det passer bedst i Kolding, siger teaterdirektør Sophie Lauring.

Hvis man har årskort til Mungo Park Kolding, udløber det helt som normalt efter et år. Så hvis man giver et årskort i julegave, så fortsætter kortet altså ufortrødent ind i den først sæson, hvor der kommer til at stå TeaterTid på facaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce