Annonce
Ugeavisen Kolding

Tissetrængende er gået forgæves i midtbyen: Renovering af Borchs Gård har fjernet toiletter, men løsning er på vej

Renoveringen af Borchs Gård har betydet et farvel til toiletbygningen i midten af billedet. Men hvad gør man så, hvis man er trængende i midtbyen, spørger en af ugeavisens læsere. Arkivfoto: Steffen Nielsen
En løsning er på vej, så midtbyens gæster igen kan træde af på naturens vegne i Borchs Gård, lover kommunen.

Kolding: Når man skal, så skal man. Men hvor?

I et par måneder har den storstilede renovering af Borchs Gård været i gang, og i den forbindelse er de offentlige toiletter på den centrale plads væk. Det har fået ugeavislæser Arne Jessen til at undre sig.

For hvor går man hen, når man bliver trængende, spørger han og tilføjer om de alternative muligheder på for eksempel busterminalen: "Langt at gå, svært at nå".

Annonce

Landskabsarkitekt hos Kolding Kommune Thomas Thinghuus står i spidsen for renovering, og da ugeavisen tirsdag eftermiddag kontakter ham med spørgsmålet, forstår han godt, at vores læser undrer sig.

- Der er jo toilettet på Riberdyb og Kolding Bibliotek, og så er der nogle butikker, der tilbyder, at man kan gå på toilettet hos dem. Så det er begrænset, hvor mange muligheder der er. City Kolding har også spurgt til det, så vi har spurgt entreprenøren, om vi kan få nogle midlertidige toiletter sat op, og jeg vil prøve at høre ham igen, om de er på vej.

Kommer nok i næste uge

Onsdag formiddag var Thomas Thinghuus så til byggemøde med entreprenøren, og efterfølgende kom han med en god nyhed for de tissetrængende.

- Entreprenøren skaffer et par festivaltoiletter, som gerne skulle være klar i næste uge, så det igen er muligt at bruge et toilet i Borchs Gård, fortæller han.

Offentlige toiletter i midtbyen

I og omkring Kolding Midtby findes der offentlige toiletter følgende steder:

  • Riberdyb
  • Busterminalen
  • Brostræde
  • Banegården
  • Legeparken
  • Biblioteket
  • Nytorv
  • Borchs Gård (igen fra næste uge)


Entreprenøren skaffer et par festivaltoiletter, som gerne skulle være klar i næste uge, så det igen er muligt at bruge et toilet i Borchs Gård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce