Annonce
Ugeavisen Kolding

Totalrenovering med genbrugsasfalt er et stort tilløbsstykke

Dalbyvej gennemgår i denne uge omfattende renovering. Asfalten, som bruges, er produceret på genbrugsmaterialer og ventes at kunne holde 15-20 år – eller lige så lang tid som helt nyt asfalt, lyder det i pressemeddelelsen. Foto: Kolding Kommune

Kolding: I denne uge totalrenoveres den nedslidte Dalbyvej mellem Vonsild og Dalby. Et projekt, som har skabt interesse i andre kommuner og blandt flere entreprenører, fordi der på vejen bruges genbrugsasfalt, som både sparer råstoffer og nedsætter CO2-udledningen.

Tirsdag lagde et halvt hundrede repræsentanter fra andre kommuner og entreprenørbranchen derfor vejen forbi Dalby, hvor kommunens entreprenør SR Gruppen A/S demonstrerede den forholdsvis nye teknologi, da den kæmpestore udlæggermaskine lagde den første genbrugsasfalt.

- Det flugter rigtig fint med kommunens bæredygtighedsstrategi, og den giver et spændende bud på de udfordringer, vi står med i den grønne omstilling. Teknologien kan ikke bruges til alle projekter, men det er en rigtig god og miljøvenlig løsning til en renovering, som den vi foretager her på Dalbyvej. Alene i dette projekt genanvender vi 2.500 tons genbrugsasfalt, som får nyt liv i stedet for som tidligere at ende i deponi, lyder det fra Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget, i en pressemeddelelse.

Annonce

Projektet til 1,8 millioner kroner omfatter en strækning på 1300 meter mellem Forsytiavænget i Vonsild og Aleen i Dalby. Strækningen vil være lukket for gennemkørsel hele ugen, men fredag sidst på dagen åbner vejen igen.


Alene i dette projekt genanvender vi 2.500 tons genbrugsasfalt, som får nyt liv i stedet for som tidligere at ende i deponi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce