Annonce
Ugeavisen Kolding

Tove fik p-afgift på gratis p-plads: Det er forkasteligt

Den sorte bil lige bag Tove Karlsen holder parkeret nøjagtig der, hvor hun havde stillet sin bil, da hun 3. december fik en p-afgift på 510 kr. for at holde ulovligt parkeret på en sti. Også den gyldne bil i forgrunden holder ulovligt på stien. Foto: Louise Lauritsen
Tværs over parkeringspladsen Holmsminde Øst ved Kongebrogade går der en offentlig sti, som man ikke må parkere på. Det er der bare ingen afmærkning, som viser, og derfor bliver der jævnligt udstedt parkeringsafgifter på den ellers gratis parkeringsplads.
Annonce

Kolding: Først betalte hun p-afgiften. Så klagede hun over den. Det gjorde hun faktisk allerede dagen efter, hun modtog den. Sagen er endnu ikke afgjort af Kolding Kommune, så Tove Karlsen er stadig ikke klar over, om hun får sine 510 kr. retur. Og det er sådan set heller ikke det vigtigste i denne sag.

- Pyt med, om jeg får mine penge igen. Men andre skal ikke have afgifter for at holde der, hvor jeg gjorde, forklarer Tove Karlsen.

Hun vil både advare Koldings bilister om, at forholdene på p-pladsen Holmsminde Øst er det rene vilde vesten og samtidig gøre kommunen opmærksom på problemet.

- Det er forkasteligt, at man reklamerer med gratis p-pladser, og så går der en p-vagt rundt og skriver afgifter ud, fordi kommunen hævder, at der går en sti skråt ind over pladsen. Men der er intet, der viser, at man ikke må holde her, konstaterer Tove og udpeger det mudrede fliseområde, som tilsyneladende er undtaget fra parkeringspladsen og i stedet reserveret til gående.

- Jeg kan ikke se, at her skulle være en sti, og her er ingen skiltning, som viser, at der er fortov eller cykelsti på pladsen.

Og det er Tove ikke ene om, for da Ugeavisen drejer forbi Holmsminde Øst, holder der også denne dag biler parkeret på fliseområdet, som på ingen måde er klart afgrænset, da det glider ud i et med grus, mudder og ukrudt. Heldigvis for dagens bilister har p-vagten endnu ikke været forbi.

Det er forkasteligt, at man reklamerer med gratis p-pladser, og så går der en p-vagt rundt og skriver afgifter ud, fordi kommunen hævder, at der går en sti skråt ind over pladsen. Men der er intet, der viser, at man ikke må holde her.

Tove Karlsen

Annonce

Ingen afmærkning

Det var tirsdag 3. december, Tove parkerede sin bil på Holmsminde Øst ved Kongebrogade. Hun skulle besøge sin datter, der bor i området, og denne dag havde hun en masse ting med, for ellers plejer hun at tage cyklen.

- Så det er ikke fordi, jeg holder på den her plads ofte, men jeg kunne jo lige så godt have taget en anden plads, som var lovlig. Det er jo ikke til at se forskel.

Derfor var hun også dybt forundret, da hun kom retur til sin bil og så en p-afgift i forruden, og hun ringede straks til Kolding Kommune for at udbede sig en forklaring.

- Jeg ringer og siger, at jeg ikke forstår, hvorfor jeg har fået afgiften, og damen forklarer mig, at det er fordi, jeg holdt på en cykel-/gangsti, som engang har været der. Så spurgte jeg, om de ikke kunne afmærke området, så man som bilist er klar over, at man ikke må holde der, men det blev der svaret nej til.

Siden har Tove været forbi Holmsminde Øst tre gange, og to gange var der p-afgifter i ruderne af de seks-otte biler, som holder på det, kommunen kalder en sti.

- Når de reklamerer med gratis parkering, så skal de sætte en gul streg over de pladser, man ikke må holde på. Det har de også gjort andre steder på parkeringspladsen, så hvorfor ikke her, spørger Tove Karlsen.

Det er i øvrigt første gang, den 72-årige dame har fået en p-afgift, og det selvom hun har haft kørekort siden hun blev 18 år.

Tove Karlsen underer sig over, at det her område er en offentlig sti, som man ikke må parkere på. Der er ingen skiltning eller afmærkning af området, som viser, at man ikke må parkere her. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce