Annonce
Ugeavisen Kolding

Træskibet Frem gav 22 børn fra julemærkehjem en oplevelse til søs

Børnene var til søs i omkring fire timer. Og det var fire timer med kun godt humør, lyder det fra Peter Søegaard, der ejer træskibet Frem. Privatfoto
For andet år i træk gav besætningen på træskibet Frem i Kolding en gratis tur til søs for børnene fra Julemærkehjemmet Fjordmark ved Kruså.
Annonce

Kolding: Der var både sol på himlen og marsvin i vandet, da 22 børn fra Julemærkehjemmet Fjordmark ved Kruså torsdag gik ombord på træskibet Frem i Kolding.

For andet år i træk havde ejerne af skibet, Peter Søegaard og Annie Dyreborg, nemlig inviteret børnene på sejltur. Og spørger man værterne, var det igen i år en stor oplevelse for alle parter:

- Det var så hyggeligt og skægt. Og børnene havde det så godt. Det var en succes, det må vi sige. Børnene fik lov til at trække tov til sejl, og de fik lov til at stå i styrehuset og styre. De får faktisk lov til at prøve det, de gerne vil, siger Peter Søegaard.

Skibet sejlede fra Sdr. Havnegade klokken 10 og satte derefter kursen mod en rundtur i Lillebælt - blandt andet forbi Fænø Kalv.

Turen var gratis for både børnene og de fire ledere fra julemærkehjemmet. For Peter Søegaard og resten af besætningen, der blandt andet tæller en kaptajn og en styrmand, er formålet nemlig udelukkende at give børnene en god dag.

Sejlskibet Frem er bygget i 1939 og er et af Skandinaviens største træskibe. Skibet lægger til ved Sdr. Havnegade i Kolding, hvorfra det sejler ud på sine bestilte ture, der normalt er bestilt til runde fødselsdage, polterabender og bryllupper.

Annie Dyreborg og Peter Søegaard byder børnene velkommen ombord. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce