Annonce
Ugeavisen Kolding

Tre gode råd: Sådan kan du skrue ned for kødet og op for grøntsagerne

Mette Thrane Frandsen er som leder af service- og eventafdelingen på designskolen øverste leder af skolens kantine. Hun har tidligere været køkkenchef i kantinen og indførte et intensivt fokus på mere grøn mad og mindre kød. Her stiller hun et fad med rå grønsager og frugt frem, så kantinens kunder selv kan fremstille deres egen juice i juiceren ved siden af. Foto: Lotte Højstrøm
Mette Thrane og Christoffer Bro Christensen, der står i spidsen for kantinen på Designskolen Kolding, kommer her med gode råd til at skære ned på kødforbruget og i stedet skrue op for det grønne køkken.
Annonce
Annonce

1. Leg med krydderier

Leg med krydderierne og vær ikke bange for at tilsætte større mængder krydderier end normalt, når du ikke bruger kød i maden. Brug også gerne ting som kokosmælk eller en god feta i din mad. Det er med til at give fylde.

Tilsæt også gerne friske smage i din mad, for eksempel i form af citron, lime, ingefær og citrongræs.

Tænk på de fem grundsmage, syre, salt, sødt, bittert og umami. Man kan løfte smagen ved at forøge disse smage, så tilsæt noget syre, noget salt og noget olie til maden.

2. Bønner, linser og kornsorter

Mette Thrane Frandsen og køkkenchef Christoffer Bro Christensen står i spidsen for kantinen på designskolen, hvor 80 procent af maden er vegetarisk eller vegansk, mens der kun er kød i 20 procent af maden. Foto: Lotte Højstrøm

Tænk bønner, linser og kortsorter ind i din madlavning. Det mætter og giver også fylde, ligesom det er rigt på protein. Man kan for eksempel lave en hummus, der er meget mættende, og få den til sin middag.

I designskolens kantine laver man for eksempel retter som risotto, gratin, tærter og rødbedebøffer.

3. Drop erstatningsprodukter

Lad være med at erstatte kød med erstatningsprodukter, for eksempel i form af en vegetarpølse.

Benyt dig i stedet af alt det andet lækre, man kan få, i stedet for at købe produkter, der ligner kød.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce