Annonce
Ugeavisen Kolding

Tre vækstkometer dyster om titlen som Årets Virksomhed

Der er tre kandidater til titlen som Årets Virksomhed, når Business Kolding fejrer byens virksomheder til Award 18. Kandidaterne er Lowenco, Mos Mosh og Aller Aqua. Alle 416 billetter til showet den 21. februar er solgt. Arkivfoto: Mads Hansen

Der er fuldt hus, når Business Kolding fejrer byens virksomheder til Award 18. Kandidaterne til den største pris, Årets Virksomhed, er: Lowenco, Mos Mosh og Aller Aqua.

Annonce

Kolding: 416 gæster til Award 18 bestemmer, hvem der løber med titlen som Årets Virksomhed og bliver badet i konfetti.

Tre kandidater, der alle er i voldsom fremgang, er i spil til titlen. Mos Mosh har stor succes med at sælge modetøj og er specialist i jeans. Lowenco leverer højteknologiske frysere til blandt andet medicinalvirksomheder, og Aller Aqua producerer fiskefoder på fabrikker i seks forskellige lande.

Afgørelsen, af hvem der løber med titlen, er igen lagt i hænderne på gæsterne til erhvervsfesten. Hver virksomhed bliver præsenteret kort, og derefter kan gæsterne via sms stemme på deres favorit blandt de tre kandidater.

Kort om awardshow

Det er Business Kolding, der står bag Award 18, hvor man kårer Årets Iværksætter, Årets Turismevirksomhed, Årets Initiativpris og Årets Virksomhed. Vært på showet er skuespiller og tidligere koldingenser Anders W. Berthelsen. I hver kategori nominerer en dommerkomité tre finalister, som kæmper om prisen. Afstemningerne foregår via sms under awardshowet.

Annonce

Avancerede frysere

Lowencos 15 mand fremstiller energieffektive lavtemperaturfryser til særligt medicinalvirksomheder, der skal have medicin frosset ned til 80 minusgrader. Derudover er virksomheden ved at opbygge et nyt forretningsområde, hvor man fremstiller energi-optimerede 20 fods containere, der kan bruges til at opbevare fødevarer og medicin. Væksten over de seneste par år betød, at Lowenco i 2017 strøg helt til tops som Gazelle-virksomhed i Sydjylland i Børsens årlige fejring af vækstkometerne.

Annonce

Globalt firma

Aller Aqua blev også hyldet i 2017, da virksomheden blev kåret som landsvinder i EYs årlige vækstdyst Entrepreneur Of The Year. Virksomheden, der producerer fiskefoder, er vokset voldsomt de seneste par år, og har i 2017 åbnet fabrikker i Kina og Zambia og en ekstra produktionslinje i Egypten.

Den familieejede virksomhed blev etableret i 1910, og i dag er det Hans Erik Bylling - tredje generation i familievirksomheden - som står i spidsen for den succesrige virksomhed med Carsten Jørgensen og Henrik Halken som medejere. Aller Aqua beskæftiger over 350 ansatte, heraf 50 i Aller.

Annonce

Smarte bukser

Sidste kandidat er modefirmaet Mos Mosh, der har specialiseret sig i velsiddende jeans. Fra hovedkvarteret på Ejlersvej med udsigt til Koldinghus designer firmaet tøj, der sælges i cirka 2000 butikker i Europa, hvor Tyskland er det største marked.

Direktør og ejer Kim Hyldahl solgte i begyndelsen af 2017 aktiemajoriteten til kapitalfond Findos Investment Group. Han er fortsat direktør og bruger i dag mange af sine kræfter på at udvikle nye kollektioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce