Annonce
Ugeavisen Kolding

Trekantområdet oplever trængsel på vejene

Vejdirektoratet vurderer, at trafikken vil være kritisk i Trekantområdet i 2030. PR-foto
Annonce

Kolding: Der kommer flere biler på vejene, og i Trekantområdet er trængslen blevet forværret i 2019. Dansk Industri har netop offentliggjort en analyse, der viser, at trængslen på de danske veje årligt koster samfundet op mod 27 milliarder kroner.

De mest belastede steder i Trekantområdet er motorvejen rundt om Kolding, Lillebæltsbroen og Vejlefjordbroen, og her er trængslen steget med mellem 1,9 og 5,9 procent. Det er væsentligt mere end den stigningstakst på 1,2 procent, som Vejdirektoratet og Transportministeriet bruger i deres prognosemodeller. Det betyder, at hvis denne stigning fortsætter, vil der være kritisk trængsel i 2030.

Annonce

Infrastruktur skal øge vækst

- Vi ser frem til regeringens nye infrastrukturplan, hvor der forhåbentligt er afsat penge til at løse de store trafikale udfordringer, vi har i Trekantområdet. Det vil gavne hele landet. Vi er et vækstcentrum, og det sted i landet der, næstefter Hovedstaden, leverer det største bidrag til Danmarks velstand. Den vækst bliver vi nødt til at sikre med kloge og rettidige investeringer i infrastrukturen, siger Jens Ejner Christensen, formand for Trekantområdet Danmark og borgmester i Vejle, i en pressemeddelelse.

På motorvejen rundt om Kolding, hvor der allerede i dag er trængsel, steg trafikken sidste år med 1,9 procent. Her spilder bilister så meget tid med at sidde i kø, at en udvidelse af motorvejen vil kunne tjene sig hjem på cirka syv år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce