Annonce
Ugeavisen Kolding

Trio vil designe en bedre fremtid

Johannes Rannes (t.v.), Mia Skovgaard og Giovanni Dal Zilio er holdet bag designvirksomheden Ny Dansk Bølge, der har hjemsted i Kolding, men håber at få arbejde over hele landet. Foto: Louise Lauritsen

Ny Dansk Bølge er navnet på en ny designvirksomhed i Kolding, som designer for sanserne.

Kolding: Mia, Johannes og Giovanni. Det er folkene bag den nystartede designvirksomhed Ny Dansk Bølge, der først og fremmest har et mål om at designe til sanserne.

- Vi designer for at skabe positiv forandring. Det er vores overordnede mål, for vi tænker altid på fremtiden i vores løsninger, forklarer Mia Skovgaard.

- Og derfor kigger vi ofte til historien, for at lære af den og måske finde glemte idéer, supplerer Johannes Rannes.

De er begge uddannet designere fra Designskolen Kolding og har siden da arbejdet freelance på forskellige projekter, blandt andet for Kolding Kommune.

I foråret meldte de sig på en workshop hos Business Kolding for at blive bedre til at sælge deres designkompetencer, og der mødte de Giovanni Dal Zilio.

 

Ny Dansk Bølge

Består af:Mia Skovgaard, 27 år, uddannet tekstil- og kommunikationsdesigner fra Designskolen Kolding i 2015.

Johannes Rannes, 26 år, uddannnet kommunikationsdesigner fra Designskolen Kolding i 2015.

Giovanni Dal Zilio, 27 år, italiener, uddannet Cand.merc. fra SDU i år.

Læs mere på nydanskbolge.com.

Det er dette værk, Ny Dansk Bølge har leveret som udsmykning af Klostergården, inden den rives ned. Foto: Steffen Nielsen

Fra freelance til firma

Han er italiener, men har læst cand.merc. i strategisk entreprenørskab på SDU. Uddannelsen blev afsluttet i sommer, men længe inden da havde Giovanni besluttet, at hans fremtid ligger i Danmark.

- Det her er et godt sted at starte nye virksomheder, der er et godt miljø for iværksættere og det er den vej jeg vil, for det er det, jeg har uddannet mig til.

Giovanni deltog også på entreprenør-workshoppen, og han mærkede straks en god kemi med Johannes og Mia.

- Man kan sige, at vi kom til workshoppen som freelancere og forlod den som et firma, smiler Mia Skovgaard.

Der gik dog lige et par måneder fra workshoppen sluttede, til de tre satte sig sammen og stiftede Ny Dansk Bølge, som har været i gang i et par måneder.

- Vi vidste lidt om hinandens arbejde og fandt så ud af, at vi arbejdede rigtig godt sammen og havde meget ens idéer om, hvad vi gerne vil opnå, forklarer Giovanni Dal Zilio.

Mens Mia og Johannes står for den kreative del med design og konceptudvikling, så klarer han det rent forretningsmæssige.

Annonce

Første job

Ny Dansk Bølge har allerede afsluttet sin første opgave. Det var for Kolding Kommune, som ønskede en udsmykning af Klostergården, inden den snart skal rives ned.

- Vi har lavet en form for tidslinje, hvor vi illustrerer Klostergårdens historie ved at vise nogle af de ting, bygningen har været brugt til, forklarer Mia Skovgaard.

Og nu er trioen så på jagt efter nye opgaver. Det kan være konceptudvikling, produktudvikling, kommerciel kunst, retaildesign eller udvikling af brand-identitet.

- Vi håber at kunne sprede positive bølger gennem hele landet og derved være med til at skabe en bedre fremtid. Og vi vil meget gerne arbejde med alle, der vil være med til at gøre fremtiden bedre, forklarer Johannes Rannes.

Lige nu holder Ny Dansk Bølge til i kulturhuset Bygning 5 i Nicolaikomplekset og i Pakhuset på havnen, men med tiden regner designtrioen med at få sit helt eget sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce