Annonce
Ugeavisen Kolding

Trodser krisen: Volkerts Fylke udvider med kokkeskole

Arkitekten er i fuld gang med at tegne den nye kokkeskole, som Jimi Kristensen (til venstre) og Rasmus Vemmelund åbner 1. september i forlængelse af Volkerts Fylke. Foto: Steffen Nielsen
Til september bliver Volkerts Fylke cirka 350 kvadratmeter større, når folkene bag udvider med en kokkeskole i forlængelse af de nuværende lokaler.

Kolding: Det har været en drøm, lige siden Volkerts Fylke slog dørene op for første gang i 2018, og nu bliver det til virkelighed.

Til sommer overtager Rasmus Vemmelund og Jimi Kristensen nøglerne til et nyt lokale, som giver dem mulighed for at indrette en kokkeskole i forlængelse af deres nuværende lokaler. Her vil der i bedste Masterchef- eller Den Store Bagedyst-stil blive opført seks køkken-øer, der hver har plads til fire-fem kokke. Samtidig bliver rummet udstyret med en bar og et stort spiseområde med plads til knap 50.

- Det kommer til at give os nogle kæmpemuligheder, og det kan for eksempel bruges til kokkeskole, teambuilding, produktudvikling eller sociale arrangementer, forklarer Rasmus Vemmelund.

Annonce

Ambitionen er, at køkkenet ud over Volkerts Fylkes egne arrangementer også vil kunne benyttes af forskellige foreninger og virksomheder.

- Det kunne for eksempel være, hvis Diabetesforeningen vil lave arrangementer om sund kost, eller hvis en gruppe jægere vil lave et arrangement, hvor de tilbereder vildt, siger Rasmus Vemmelund.

- Der skulle gerne være gang i det køkken hver dag i en eller anden form, og vi håber, at alle koldingensere kommer igennem det på et eller andet tidspunkt, tilføjer Jimi Kristensen.

Et andet ben at stå på

Den nye kokkeskole bliver indrettet i et tidligere kedelrum i Volkerts Fabrikker fyldt med gamle rør og med fem meter til loftet, og det nye koncept får derfor navnet Kedlen.

- Det er et lidt mere rustikt, råt og industrielt lokale, og vi synes, det passer rigtig godt til det, vi vil bruge det til, fortæller Rasmus Vemmelund.

Inden Kedlen kan åbne 1. september, venter der et stort stykke arbejde med at gøre lokalet klar til brug.

- Vi går i gang med at indrette det 1. juni, og alt er forfra derinde. El, kloakering, ventilation og så videre, siger Jimi Kristensen, som forventer, at der vil være efterspørgsel på den nye kokkeskole helt fra start.

- Vi har en forventning om, at alle dem, der ikke har holdt julefrokoster, sommerfester og så videre, har et behov for at komme ud, og der kan vi tilbyde en anden måde at mødes og være social på. Vi regner med, at de traditionelle møder og konferencer lader vente på sig, så det giver os også et andet ben at stå på, siger han.


Der skulle gerne være gang i det køkken hver dag i en eller anden form, og vi håber, at alle koldingensere kommer igennem det på et eller andet tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce