Annonce
Ugeavisen Kolding

Tusind tak til Tusindfryd

Læserbrev: Børnehaven Tusindfryd er en succes, men første april skal den lukke. I flere generationer har institutionen bidraget til en bedre integration til glæde for mange børn i Skovparken området. Eneste grund til at Tusindfryd skal lukke er den ødelæggende "ghettolov", som et folketingsflertal fra SF til Dansk Folkeparti har vedtaget.

Jeg vil gerne sige tak til Tusindfryd for at have løst en kæmpestor pædagogisk opgave. Trods store udfordringer har indsatsen været vellykket, og personalet har oparbejdet stor ekspertise i at hjælpe børnene i Skovparken godt på vej i det danske samfund.

Den viden og erfaring går nu i stor udstrækning tabt. Flertallet i byrådet har besluttet, at Tusindfryd skal lukke første april på grund af ”ghettoloven”, som folketinget vedtog i 2018. Loven betyder, at fra i år skal to ud af tre børn i en institution bo på en adresse, der ikke er stemplet som et ”ghettoområde” eller et ”udsat boligområde”. Det er umuligt for en institution i Skovparken at leve op til.

Annonce


Flertallet i byrådet har besluttet, at Tusindfryd skal lukke første april på grund af ”ghettoloven”, som folketinget vedtog i 2018.


Enhedslisten synes, det er ærgerligt, at nedlægge en velfungerende institution, der netop skaber den integration, som alle politikere efterlyser. Faktisk lukker kommunen institutionen, fordi den er så populær, at næsten alle, der bor i Skovparken, ønsker at bruge den. Det må de så ikke på grund af den vanvittige "ghettolov". Det skriger jo til himlen.

Hvis der er problemer i et boligområde, skal vi løse dem der, hvor de er. Vi skal ikke flytte problemerne andre steder hen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce