Annonce
Ugeavisen Kolding

Tusinder skal testes efter stort coronaudbrud i Kolding

Coronasmitten tog fart i Kolding i den forgangne uge, og det har nu fået kommunen og regionen til at skrue op for tests af koldingenserne, så der nu vil være cirka 10.000 tests til rådighed om dagen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Alle koldingensere opfordres til at lades sig teste i uge 8. Dagligt vil der være cirka 10.000 tests til rådighed.

Kolding: Coronasmitten tog for alvor fart i Kolding i løbet af vinterferien. Fredag fik kommunen den kedelige førsteplads over kommuner med flest coronasmittede per 100.000 indbyggere, og siden steg smittetallene endnu mere.

Derfor opfordrer sundhedsmyndighederne nu til, at alle koldingensere over to år lader sig teste i løbet af denne uge i et forsøg på at holde smitten nede.

I alt er der dagligt cirka 10.000 tests til rådighed, og ud over de faste coronatestcentre til PCR-test på Kokbjerg og kviktest i Ålegården er der åbnet en række nye testlokationer hos KUC, på Palme Alle, ved Kolding Storcenter, på Skovvejen og på Brændkjærskolen, ligesom man kan benytte sig af  mobile testenheder flere steder i kommunen. Derudover kan man få kviktest på Lyshøjskolen, ved Dalby Skole og i Vonsildhallen.

På Kokbjerg skal der fortsat bestilles tid, mens man bare skal møde op på de øvrige teststeder. Det samlede overblik over lokationer og tidspunkter kan findes på Kolding Kommunes hjemmeside.

Lukkede skoler og daginstitutioner

Smitten har især ramt de 0-9-årige, der tegner sig for lige knap en tredjedel af den seneste uges nye smittetilfælde i Kolding. En del af de smittede er ramt af den britiske coronavariant B117, der er mere smitsom end den almindelige corona.

Det fik fredag regeringen til at påbyde Kolding Kommune at lukke alle kommunale og private skoler og daginstitutioner, der ligger i postnummer 6000 Kolding, i hele denne uge. Det drejer sig om 15 skoler og 28 daginstitutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Michael og Gitta fortæller åbent om deres datters diagnose: Hvis ikke nogen tør lukke op, bliver det noget, vi holder for os selv

Annonce