Annonce
Ugeavisen Kolding

Ud i naturen: Skærsø – badesøen med ubådsplanten

Badesøen Skærsø er Koldings eneste af slagsen, og så er den yderst børnevenlig. Foto: Kolding Kommune
I sommerens løb vil Kolding Kommune guide ugeavisens læsere til oplevelser i naturen. Denne gang den børnevenlige badesø Skærsø.
Annonce

Kolding: Skærsø er en naturskøn badesø og en lille hemmelig og børnevenlig naturperle. Skal du på børne-ekspedition, så er Skærsø en oplagt mulighed. Turen er kort, men undervejs skifter naturen udtryk fra løvskov til hede. Rundt om søen følger du et trampespor, en smal sti, der nogle steder hævet op, så du går på en træbro. I området vokser to af Danmarks kødædende planter, soldug og blærerod, og i søen den sjældne undervandsplante tvepibet lobelie.

Skærsø kaldes også en lobeliesø, der er en betegnelse på meget renvandede søer på jordbund med lavt mineralindhold. Lobeliesøer er relativt sjældne og findes udelukkende på heder, i klitter og i skove, hvor rene vandløb uden mange næringsstoffer tilløber søen.

Fra badestranden i søens sydvestlige hjørne er der adgang til vandet. Så hop i søen og tag en dukkert i Koldings eneste badesø eller snup et hvil på stranden.

Turen rundt om Skærsø er ca. 2 km. Parkering nær Skærsøvej 8A, 6064 Jordrup. Der er adgang til muldtoilet nær badestranden.

Se mere

Du kan også læse om Skærsø i den nye naturtursfolder, der guider dig ud på 10 forskellige oplevelser til fods eller på cykel.

Hent folderen på biblioteket eller find turene på www.oplevkolding.dk.

Tvepibet lobelie er en spinkel, 15-40 cm høj vandplante. Bladene sidder i en lille roset under vandet, mens blomsterne hæver sig over vandet på lange, slanke blomsterstilke. Af samme grund kendes den også som ubådsplanten fordi den står og stikker sit periskop op over vandoverfladen. Planterne er meget sårbare over for forurening og næringstilførsel. Tvepibet lobelie blomstrer i juli til august. Foto: Kolding Kommune
Skærsø har helt tilbage i 1920’erne været et udflugtssted, som især de lokale valfartede til både for at tage en dukkert i det klare søvand og for at nyde en kop kaffe og et stykke kage ved det lille traktørsted, der lå ved søen i en periode. I dag kan du selv medbringe picnickurven og slå dig ned på den lille badestrand. Foto: Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce