Annonce
Ugeavisen Kolding

Ud i naturen: Vandvejen

Der er virkelig noget at kigge på, når man cykler ad vandvejen. Den 33 km lange rute går rundt på Stenderuphalvøen og blandt meget andet forbi Skamlingsbanken. Foto: Kolding Kommune
I sommerens løb vil Kolding Kommune guide Ugeavisens læsere til oplevelser i naturen. Denne gang kan du læse om cykelruten Vandvejen.
Annonce

Kolding: Vandvejen er en smuk cykelrute langs snørklede landeveje og grusstier rundt på Stenderup-halvøen, der ligger ud til Lillebælt. Så tag badetøjet med og snup en dukkert undervejs.

I de smukke gamle Stenderup-skove møder du flere tusind år gamle stendysser og gravhøje, og ved Solkær Enge, et enestående naturområde, kan du opleve et rigt fugleliv, og måske spotter du havørnen, der hænger med sine brede vinger på himlen.

Ruten løber tæt forbi Skamlingsbanken, Sønderjyllands højeste punkt og et historisk samlingssted for den demokratiske stemme. Når du cykler langs kysten, så kig efter den lille hval marsvinet. Lillebælt har verdens tætteste bestand af marsvin, så der er stor sandsynlighed for at se den, når den dukker op af vandet for at hente luft.


Løvfrøen er relativ sjælden i Danmark, men den findes flere steder på Stenderup-halvøen.


Vandvejen har forbindelse til Den Grønne Ring og ruterne i Stenderup Skovene. Du finder skiltningen af Vandvejen på Skamlingsvejen ved Marina Syd, hvor der også er adgang til parkering og toilet. Vandvejen er 33 km lang og er en del af den nationale cykelrute Østkystruten, der starter lige syd for Skagen og slutter i Sønderborg.

Se mere

Du kan også læse om Vandvejen i den nye naturtursfolder, der guider dig ud på 10 forskellige oplevelser til fods eller på cykel.

Hent folderen på biblioteket eller find turene på www.oplevkolding.dk.

Pumpehuset vidner om, at engsøen engang har været drænet og brugt til landbrugsjord. Pumperne kørte for sidste gang i 2004, hvorefter dæmningen blev gennemgravet, og få uger senere var engene igen oversvømmet. Pumpehuset kan i dag benyttes som madpakkehus, eller du kan nyde fuglelivet og den fantastiske udsigt over både Solkær Enge og Lillebælt. Foto: Kolding Kommune
Løvfrøen er relativ sjælden i Danmark, men den findes flere steder på Stenderup-halvøen. Selv om den er nærmest neongrøn, kan være svær at se. Med en længde på omkring fire cm er den vores mindste frø. Løvfrøen kan klatre i træer takket være hæfteskiverne på finger- og tåspidser, der fungerer som små sugekopper. Så den neongrønne farve er i virkeligheden en godt udtænkt kamuflage.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce