Annonce
Ugeavisen Kolding

Udbrændt transformerstation ved åen står stadig efter et år: Sådan er planerne

Den udbrændte transformerstation ved Ålegården er ikke ligefrem køn. Men der er en noget flottere erstatning på vej snart, lover Trefor. Foto: Steffen Nielsen
I godt et år har den gamle transformerstation ved Ålegården stået udbrændt, omgivet af hegn. En læser har spurgt, hvad planen for bygningen er.
Annonce

Kolding: Strømmen gik hos 20.000 husstande, da der for lidt over et år siden udbrød brand i en transformerstation ved Ålegården ned mod Kolding Å.

Siden er der ikke sket alverden med den gamle udbrændte murstensbygning, og det har fået vores læser Torben Høegh Rask til at kontakte os med ordene: "Jeg undrer mig over, at Trefors bygning i Ålegården ikke bliver nedrevet. Det er en brandtomt og ser grimt ud!"

Ugeavisen har kontaktet elforsyningschef, hos Trefor, Per Sørensen, for at få et svar på, hvorfor der ikke er sket noget. Forklaringen er ganske enkelt, at man venter på tilladelse til at bygge en ny transformerstation, forklarer han.

- Vi etablerer en ny transformerstation lige i nærheden, som kommer til at ligge cirka 100 meter fra den gamle. Grunden til, at vi ikke har revet den gamle transformerstation ned, er, at lige ved siden af står der en større bygning med en transformer, som stadig er i drift, og som skal være det, indtil vi bygger den nye transformerstation, forklarer han.

Annonce

Ny brand kan sætte fart i projektet

Efter branden for et år siden blev der etableret en midlertidig løsning i en container nær den udbrændte transformerstation. Torsdag morgen i sidste uge udbrød der dog også en brand i den midlertidige transformer.

- Så situationen er nu, at vi arbejder intenst på at få en ny midlertidig løsning op, så vi på kort sigt har en stærk og stabil elforsyning, siger Per Sørensen, som forventer at have den midlertidige løsning klar midt i februar, så der igen er sikret en stabil strømforsyning til midtbyen.

Foto: Steffen Nielsen

Den seneste brand har dog sat ekstra fart i planerne om at opføre en ny transformerstation.

- Der mangler nogle undersøgelser i forhold til jordforurening, inden vi kan sætte spaden i jorden, men vi presser på nu, og kommunen er godt klar over, at vi har et stort behov, understreger han.

Annonce

Bliver noget mere interessant

Når den nye transformerstation står klar, bliver det i øvrigt en noget mere moderne bygning end den, der brændte for et år siden, lover Per Sørensen.

- Vi etablerer en bygning, som er noget mere interessant at kigge på, end den vi har stående i øjeblikket, siger han.

Hvad er en transformerstation?

Transformerstationens opgave er kort fortalt at omdanne højspænding til den strøm, du hiver ud af stikkontakten.

Det sker ved at lede strømmen igennem en stor transformerstation, dernæst en mindre, så et kabelskab og til sidst til stikkontakten. For hvert skridt bliver spændingen sænket, så det til sidst bliver til de 220 volt, som du sætter kaffemaskine og tv til.


Der mangler nogle undersøgelser i forhold til jordforurening, inden vi kan sætte spaden i jorden, men vi presser på nu.


Foto: Steffen Nielsen
Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce