Annonce
Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Læserbrev: Ungdomsskolen har i et par år samarbejdet med Coop, dem der ejer bl.a. Fakta og Brugsen, om et projekt kaldet ”Coop Crew”. Projektet går ud på at hjælpe unge til at få kendskab til arbejdsmarkedet gennem et fritidsjob.

For mig er der ingen tvivl om, at et fritidsjob kan være en stor hjælp for de unge. Fritidsjobbet hjælper de unge til at få viden om arbejdsmarkedet og om deres jobmuligheder. Det kan give dem oplevelsen af at få et ansvar, som de kan klare. Det får de unge til at vokse. Undersøgelser viser også, at der er sammenhæng mellem fritidsjob og de unges tilknytning til en uddannelse, højere karakterer og reduceret kriminalitet. Derfor er det vigtigt at hjælpe især udsatte unge i fritidsjob.


Annonce

Det kan give dem oplevelsen af at få et ansvar, som de kan klare. Det får de unge til at vokse.


Målgruppen, som Ungdomsskolen arbejder med, er unge i alderen 14-18 år, som kæmper med forskellige udfordringer i hverdagen. Det er unge, som måske ikke på egen hånd har overskud til at søge et fritidsjob. Det kan også være unge, som er skoletrætte eller trænger til at få noget andet ind i deres hverdag.

Nu har Børne- og Uddannelsesudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget besluttet, at Ungdomsskolen kan gå i gang med at udvikler lignende samarbejder om fritidsjob med andre brancher. Det er jeg i høj grad tilhænger af.

Vi har en god Ungdomsskole og jeg mener den fortjener stor ros for initiativet og arbejdet for og med de unge. Mere af det, tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce