Annonce
Ugeavisen Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Rene Thomhav (i midten) forventer ikke, at han kommer til at åbne hverken Jernbanecafeen eller Domhuset i næste uge. Han tror, at der vil komme for få kunder på grund af kravet om bordbestilling. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Stamgæsterne på Jernbanecafeen i Kolding må nok vente lidt endnu, før de kan besøge deres værtshus igen. Krav om bordbestilling får nemlig indehaver Rene Thomhav til at tvivle på, at det giver mening at åbne i næste uge.

Kolding: Der bliver efter alt at dømme ikke langet nogen kolde øl over baren hos Jernbanecafeen på onsdag, selvom den fremrykkede genåbningsplan giver mulighed for, at også værtshuse kan åbne igen.

I den nye genåbningsplan er der nemlig krav om bordbestilling indendørs, og det får indehaver Rene Thomhav til at tøve med at åbne igen.

- Det er godt nok, at vi må åbne, men jeg skal lige regne på det, for i min branche lever vi af spontane kunder, så det med bordbestilling kan jeg ikke helt se, hvordan vi kan få til at fungere. De planlagte besøg er ikke det, der kan holde huslejen hjemme umiddelbart, så jeg hælder nok mest til at vente til maj, og så håber jeg, at bordbestilling er væk igen, siger han og tilføjer:

- Det skal give økonomisk mening at genåbne, for vi bliver jo også modregnet i de hjælpepakker, vi får, når vi åbner.

Kan ikke dokumentere

Rene Thomhav, som ud over Jernbanecafeen i Jernbanegade også ejer Domhuset i Låsbygade, har også svært ved at forestille sig, hvordan han rent praktisk skal få bordbestillingen til at fungere.

- Vi kører jo ikke med noget bookingsystem ligesom restauranter og cafeer, så jeg ved ikke, hvordan vi skal dokumentere, at folk har reserveret deres bord, siger han.


De planlagte besøg er ikke det, der kan holde huslejen hjemme umiddelbart, så jeg hælder nok mest til at vente til maj, og så håber jeg, at bordbestilling er væk igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Michael og Gitta fortæller åbent om deres datters diagnose: Hvis ikke nogen tør lukke op, bliver det noget, vi holder for os selv

Annonce