Annonce
Læserbrev

Valgplakater for enhver pris

Annonce

Læserbrev: Valgkampen kører derud af, og der er rigtig meget knald på. Vi skal igennem hele to valg og alle kæmper en hård kamp for netop din stemme. Når man siger valgkamp, siger man også valgplakater, og disse uger vil hele kommunen være polstret til med plakater. Jeg er selv en af dem, som har sat rigtig mange plakater op, og det går sjældent ubemærket hen hos nogle borgere.

De mange frivillige for tit en kæk bemærkning med på vejen, når de sætter plakater op. Personligt synes jeg heller ikke, det er kønt. Mange valgplakater hænger ulovligt og er til gene for borgerne. Jeg synes, plakater hører til i en valgkamp. For det sender et signal om, at vi er i valgkamp og at vi borgere skal tage en vigtig beslutning inden for den nærmeste fremtid. Men jeg synes også, at vi må sætte et loft over, hvor mange valgplakater man må have som kandidat.

Valgplakater giver meget skrald som: Pap, papir og plastik, som ender i naturen. Desuden bliver der brugt meget transport, for at få alle disse plakater ud. Det er noget, vi bliver nødt til at tage højde for. Desuden ærgrer det mig, at de store veje som Vejlevej, Skamlingsvejen, Fynsvej, Tvedvej osv. er så propfyldte med plakater, at der nemt kan være ti på en lygtepæl. Men kører man ind på en ganske almindelig sidegade eller vej, finder man veje uden en eneste plakat. Forhåbentlig kan et loft få kandidater og partier til at fordele valgplakater i hele kommunen og ikke bare sætte fem ens plakater op i samme lygtepæl på Vejlevej, fordi man ikke ved, hvor man ellers skal sætte dem op.

Jeg tror stadig, at valgplakater har en positiv effekt på almindelige borgere. Da vi i disse tider konstant bliver mindet om, at der er valg, og man skal tage stilling til, hvem man vil stemme på. Men jeg mener ikke, at vi skal have valgplakater for enhver pris. Lad os få lavet nogle regler til næste kommunalvalg i 2021. Så hver kandidat må have et max. antal plakater. Det kunne være 100 per kandidat eller 200. Det ville også give de kandidater med færre økonomisk ressourcer lidt mere synlighed i lygtepælene.

Filip Bekic
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce