Annonce
Ugeavisen Kolding

Vejprojekt i knudepunkt skrumper ind

Vejen, som hedder Seest Bakke, ses her i baggrunden. Den munder ud Tøndervej meget tæt på Vestre Ringgade. Nu bliver Seest Bakke flyttet længere op ad Tøndervej, så der bliver mere luft i det trafikale knudepunkt. Foto: Jacob Schultz
Vejpolitikerne sparer 34 millioner kroner ved at opgivet den store ombygning og udvidelse af krydset ved Vestre Ringgade og Tøndervej.
Annonce

Kolding: Koldings trafikanter i almindelighed og dem, som dagligt færdes i det stærkt belastede kryds ved Vestre Ringgade og Tøndervej i særdeleshed, kan godt skyde en hvid pind efter den store forkromede ombygning og krydsudvidelse, som de har været stillet i udsigt i flere år.

Som en følge af kommunens stramme økonomi har byrådets vejansvarlige politikere i teknik- og klimaudvalget nemlig droslet voldsomt ned for ambitionerne, så det nu ikke længere er på tale at bygge stitunneller til cyklister og fodgængere under Seest Bakke, Vestre Ringgade og Tøndervej.

I alt har politikerne på den måde barberet 34 millioner kroner af den store projektplan, så der nu kun er 12 millioner kroner tilbage - og de penge vil de bruge til at forlægge Seest Bakke mod vest, lukke Olaf Ryesgade og oprette og genåbne Konstantin Hansensvej. Pengene rækker også til at udvide Tøndervej mod nord ved tilslutningen til Seest Bakke.

Udtrykt i procenter har kommunens trafikeksperter regnet ud, at investeringerne for 12 millioner kroner vil øge trafiksikkerheden i krydset med 30 procent og give en samlet forbedring i trafikafviklingen på 40 procent - mod den 100 procentsforbedring, som den store investeringen ville give.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce