Annonce
Ugeavisen Kolding

Venstre tabte sutten

Annonce

Læserbrev: I den seneste uges tid, er jeg gentagne gange blevet mødt med spørgsmål om, hvordan jeg som tidligere medlem af Venstre ser det politiske klima i Kolding lige nu.

Som medlem af Venstre gennem 23 år og også medlem af vælgerforeningen i Kolding, har jeg selvfølgelig som mange andre fulgt slagets gang fra sidelinjen tæt.

Jeg er forbløffet.

Ikke over at Eva Kjer Hansen vandt afstemningen over Jacob Ville, det havde jeg faktisk ventet. Eva Kjer Hansen er nemlig en erfaren politiker, der kender sine lus på travet.


Afstemningsresultatet på kun ti stemmers overvægt i favør til Eva Kjer Hansen viser imidlertid med al tydelighed, at uenigheden er larmende stor i Venstre.


Min forbløffelse skyldes endnu mere, at Venstres politiske ledelse i Kolding tabte sutten i panik, over risikoen for at miste selvsamme borgmesterkæde og dermed magten i Kolding. Og derfor valgte ledelsen at takke ja til Eva Kjer Hansen, som spidskandidat ved KV21.

Afstemningsresultatet på kun ti stemmers overvægt i favør til Eva Kjer Hansen viser imidlertid med al tydelighed, at uenigheden er larmende stor i Venstre. Det bliver spændende at følge udviklingen i Kolding, og om ikke vælgerne i Kolding trods alt har gennemskuet dette politiske spil sat i scene af en Christiansborg-kendis.

Men Eva Kjer Hansen får kamp til stregen af Villy Søvndal, SF, som også er en Christiansborg-kendis. Fælles for dem er, at de begge har den politiske tid bag sig. Og det er ikke, hvad Kolding Kommune har brug for. Kolding kommune har brug en lokal borgerliste, der kan skabe en politisk udvikling hen over midten til gavn for hele kommunen.

En udvikling med en person i spidsen, som kan smede tingene sammen i Kolding Kommune på en ordentlig, nærværende og værdig måde, uden et politisk filter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce