Annonce
Ugeavisen Kolding

Verdenskendt mysterium inspirerer Kolding-teater: Endelig kan vi komme i gang igen

Instruktør Emil Rostrup og scenograf Ditte Tygesen står i spidsen for Kolding Egnsteaters store egen-forestilling "Madeleine og drømmene", der er skrevet af den anmelderroste dramatiker Jokum Rohde. Pressefoto: Jim Falk
Det er længe siden, de har kunnet rulle den røde løber ud i Fredericiagade, hvor Kolding Egnsteater holder til. Men nu sker det. Sæsonen åbner med en forestilling, der er inspireret af en af de mest omtalte kriminalsager i nyere tid.
Annonce

Kolding: Efter en lang-lang-lang og ganske ufrivillig pause kan Kolding Egnsteater endelig finde støvsugeren frem, så den røde løber er helt fri for nullermænd, når premierepublikummet ankommer til sæsonens første forestilling - "Madeleine og drømmene".

Det sker tirsdag aften den 3. november. Og selv om der er premierenerver som altid, så vil teaterdirektør Sofie Lauring med garanti også være et stort smil, når klokken nærmer sig 19.30. For hun har glædet sig i lang tid til at byde publikum velkommen tilbage i teatret i Fredericiagade. Det var helt tilbage i foråret 2019, at teatret sidst kunne byde velkommen til en stor egenproduktion - den populære "Hva' så Europa?". Siden har der stået corona på plakaten.

- Hestene står jo i båsene og har stået klar længe, siger Sophie Lauring før premieren

Annonce

Verdenskendt forsvinden

Sæsonpremieren er inspireret af den verdenskendte sag om den forsvundne pige Madeleine McCann, den er dog tilført "en masse fiktion og sort magi", som teatret skriver i sit pressemateriale.

I ”Madeleine og drømmene” møder publikum et forældrepar, der har mistet deres datter og forsøger at finde en mening med mørket, der pludselig omklamrer deres liv, deres tanker, deres drømme.

- Selvfølgelig er stykket ikke et forsøg på at finde ud af, hvad der i virkeligheden er sket med Madeleine McCann, og det er heller ikke nogen dramadokumentar, vi har gang i. Men vi prøver at undersøge, hvad man kan have af tanker i sådan en situation, hvor man har mistet noget, og hvor man ikke kan skabe sig en sammenhæng eller en naturlig forklaring på, hvad der er foregået, siger Sophie Lauring.

Annonce

Fælles oplevelser

"Madeleine og drømmene" er en trykkoger af både en psykologisk krimi, en græsk tragedie og et grumt eventyr.

- Vi har brug for fælles oplevelser. Teater er noget andet end en film eller en tv-serie, og vi gør ting på en teaterscene, som det er meningen, man skal opleve ved siden af nogle andre mennesker, siger teaterdirektøren, der forsikrer, at teatret har gjort sig alle anstrengelser for at corona-sikre oplevelsen, og der bliver også lukket færre publikummer ind end normalt.

Sophie Lauring fortæller, at Kolding Egnsteater selvfølgelig tager alle forholdsregler, så det er trygt at komme som publikum i en coronatid. Det betyder blandt andet, at salen ikke kan fyldes, for publikum kan ikke sidde så tæt som normalt. Foto: Ludvig Dittmann

Madeleine og drømmene

  • "Madeleine og drømmene" spiller på Kolding Egnsteater fra den 3. til den 21. november.
  • Emil Aleksander Rostrup, 29 år, instruktør: Bachelor i Iscenesættelse og Instruktion ved Den Danske Scenekunstskole, 2020, bachelor i Kunsthistorie ved Københavns Universitet Amager, 2015, ‘Moving Images & Video Art’ ved Hongkong Baptist University, Visual Art Academy, 2015
  • Ditte Tygesen, 24 år, scenograf: Scenography and costume design, Den Danske Scenekunstskole, 2017 - 2020, 2019 Internship hos designer Nicholas Nybro.
  • Se mere om stykket og billetter på www.kolding-egnsteater.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce