Annonce
Ugeavisen Kolding

Verdensmålsdag har vokseværk og udvider med 20 boder: Det har været ret fantastisk at opleve den opbakning, der er

Verdensmålsdagen finder i år sted i midtbyen den 25. juni fra klokken 10.00 til 16.00, hvor man vil kunne gå på opdagelse mellem de mange forskellige boder og - forhåbentlig - blive klogere på det grønne arbejde i Kolding. Pressefoto: Palle Peter Skov
Verdensmålsdagen var sidste år så stor en succes, at dagen i år er udvidet med 20 boder, og rundt om i hele midtbyen vil der være smagsprøver, aktiviteter og oplysning til alle, der gerne vil blive klogere på grønne initiativer i Kolding.

Kolding: Det var en stor succes, da Verdensmålsdagen for første gang løb af stablen i midtbyen sidste sommer. Derfor har arrangementet i år fået vokseværk, og antallet af boder er steget fra cirka 40 til flere end 60, som lørdag den 25. juni fra klokken 10.00 til 16.00 kan opleves rundt om i midtbyen.

- Det har været ret fantastisk at opleve den opbakning, der er til det, og at mange faktisk rigtig gerne vil vise, hvad vi kan i Kolding, når det kommer til at fremme den grønne omstilling, og med Verdensmålsdagen og de forskellige boder, så bliver det meget konkret for folk og dermed også lettere at sætte sig ind i, siger Bjørn Olsen, som er arrangør bag Verdensmålsdagen.

Fokus på det grønne

Boderne spænder i år bredt, og det er derfor muligt både at hilse på - og smage produkter fra - flere lokale producenter af fødevarer. Derudover vil være underholdning for både børn og voksne med quizzer, musik og grønne talks, hvor man har rig mulighed for at blive klogere på, hvordan virksomheder og foreninger arbejder med den grønne omstilling i byen.

- Der var rigtig mange mennesker, som valgte at kigge forbi midtbyen i forbindelse med arrangementet sidste år, så vi håber naturligvis på, at det bliver en endnu større succes i år, siger Bjørn Olsen.

Boderne kommer til at være fordelt på en strækning fra Posthuset ved Banegårdspladsen igennem gågadesystemet og hen til Nicolai-komplekset.

De deltager ved sommerens Verdensmålsdag

Akvaponisk Have, Beanster Baker, Bil & Co, Bondegården i Egholt, Bronzelaren, BærDet, Bæredygtighedshuset, Børnenes Klimafestival, Børstegården, CO2-Klubben (Foreningen Business Kolding), Danmark For Målene, DanMission, Designskolen, Easyfood, Elbilforeningen, Ewii varmepumper, Food2030, Food:RE:Formers, Freddy's Kaffebar, GenSkaber, Green St., Grippingslund Vingård, Grøn Expo, Grønt Supermarked, GT Biler, Folkehuset Kolding, Hurlumhej, Jazz i Trekanten, Justyna, KARA Hand Made Home, Klimahaven Kolding SDU, Kolding Egnsteater, Kolding & Omegns Biavlerforening, Koldingbibliotekerne, Kongernes Samling Koldinghus, Kulturhåndværket, Kulturkooperativet, Kulturskrot, Multifoods, Naturpark Lillebælt, Nicolai, Nørballegård frugt og grønt, Nørup-Maxsø, Posthuset Kolding (åbent hus), Redux, Repair Café, Scandic Hotel, Sculpture this, Solskin, Source Technology, Staff, Støj, SuperBrugsen Midtbyen, Tobbers Kaffebar, Tobbers Ønskebrønd, Trafikal Kærlighed, Trolden Destilleri og Bryghus, Vielgut Studio, WOC, Woods, ZallaKnit, Zapp Mobility (Ewii).

Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce