Annonce
Ugeavisen Kolding

Vild med genbrug: Byg møbler af genbrug og indret dig bæredygtigt

Du kan forvandle en gammel skuffe til en reol, der kan pynte i stuen. Hvis du vil gøre reolen mere personlig, kan du sømme en fyrfadsholder på siden til opbevaring, eller give den en gang maling.
Du behøver ikke at være håndværker for at bygge dine egne møbler. Med en gammel skuffe, et par brædder og lidt værktøj kommer du langt. Og så er det oven i købet både bæredygtigt og in at upcycle.
Annonce

Kolding: Værsgo’. Du har arvet moster Odas gamle kommode. Du kaster et blik på den. Malingen skaller, skufferne knirker og er stramme. Den er tung, og du får den aldrig op på 3. sal. Du konstaterer hurtigt, at den ikke kommer til at passe ind i din boligindretning.

Inden du begynder at møve kommoden op på traileren for køre den på genbrugspladsen, så overvej om den alligevel ikke kan bruges. Var der ikke noget med, at du manglede en lille reol i stuen?

Find værktøjskassen frem. Vi guider dig her til, hvordan du kan upcycle kommoden.

1. Du skal bruge en gammel skuffe, fire ben og møtrikker, træbrædder, sav, skruemaskine, hammer, søm og en kuglepen.
2. Mål den indre længde på skuffen. Markér målene på træbrædderne.
3. Sav brædderne til og søm dem fast på skuffen.
4. Vend skuffen med bunden opad og mærk af til benene. Bor huller med et bor, der passer med størrelsen på benene. Monter benene.
5. Spænd med møtrikker.
Annonce

Hvad er upcycling?

Upcycling handler at tilføre ny værdi til en ting, der ellers var dømt til at være affald. Ting forvandles til noget nyt – måske endda med en anden funktion end oprindeligt tænkt. Præcis som med moster Odas kommode, der blev til en lille reol. Det kræver en smule kreativitet og opfindsomhed, når der skal upcycles og skabes nyt. Materialer skal betragtes på en anden måde, og man skal øve sig i at se muligheder. Men upcycling er også en sjov proces, der er god for miljøet, da vi ikke skal bruge ressourcer på at producere nyt.

Annonce

Direkte genbrug på genbrugspladsen

Der bliver afleveret mange gode ting og materialer på Kolding Nord Genbrugsplads, Bronzevej 3. Tingene fejler ofte ingenting, og kan genbruges præcist, som de er. Derfor må kommunens borgere på Kolding Nord Genbrugsplads tage materialer og andre gode sager med hjem – dog ikke fra containere markeret med røde skilte (fx asbest og elektronik). Så hold godt øje næste gang, du besøger Kolding Nord Genbrugsplads. Måske finder du et fint møbel, der med lidt kærlighed kan få nyt liv hjemme hos dig?

PS: Ordningen gælder ikke på kommunens andre genbrugspladser!

Om Redux – Affald og Genbrug

Redux – Affald og Genbrug er Kolding Kommunes renovationsafdeling, som håndterer kommunens affald og genbrugsmaterialer. Derudover har Redux – Affald og Genbrug projekter og tilbud, der sætter fokus på, hvordan kommune, borgere og virksomheder sammen øger genbrug og undgår affald. Læs mere på kolding.dk/affald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce