Annonce
Ugeavisen Kolding

Vinspecialisten vender tilbage: 27-årige Ida åbner butik i Østergade

Ida Dorthea Schultz er 27 år og indehaver af Vinspecialisten Kolding, som åbner i Østergade på lørdag 18. maj. Foto: Louise Lauritsen
God atmosfære, masser af specialiteter og vin i lange baner er hovedingredienserne hos Vinspecialisten Kolding, som åbner første gang på lørdag 18. maj.
Annonce

Kolding: I løbet af bare fem dage har 27-årige Ida Dorthea Schultz formået at trylle det tomme butikslokale i Østergade 13 om til en vinforretning med masser af specialiteter på hylderne. Her lå tidligere børnetøjsbutikken Frølich i mange år, men nu er rammerne bygget op til at skabe en oplevelse for smagsløgene. Her er selvfølgelig masser af vin fra alle de kendte vinlande, og på hylderne finder man også et stort udvalg af spiritus som gin, rom og whisky. Læg dertil kaffe fra et lille risteri på Fyn, te fra Carstensens Tehandel i Aabenraa og chokolade fra Xocolatl i Christiansfeld. Så har man en fornemmelse af, hvad den nye specialforretning byder på.

Bag disken vil man møde forretningens indehaver, den bare 27-årige Ida Dorthea Schultz. Trods sin unge alder er hun en erfaren dame, når det kommer til netop vin og specialiteter. Hun er udlært hos Vinspecialisten i Haderslev og har også arbejdet hos Vinspecialisten Kolding og Billund. Senest var hun butikschef for Xocolatl's butik i Kolding Storcenter, som nu er lukket.

- Den her verden med vin og specialiteter er bare så spændende at være i. Og det har altid ligget i mine kort, at jeg ville være selvstændig på et tidspunkt. Og det blev så nu, smiler Ida Dorthea Schultz.

Den her verden med vin og specialiteter er bare så spændende at være i. Og det har altid ligget i mine kort, at jeg ville være selvstændig på et tidspunkt. Og det blev så nu.

Ida Dorthea Schultz, indehaver, Vinspecialisten Kolding

Annonce

Udeservering

Sidste sommer blev hun færdig med at læse til handelsøkonom, og efter en længere udlandsrejse og et par opfordringer til at starte selv, blev beslutningen taget i løbet af foråret.

- For mig er det vigtigt at arbejde med noget, jeg er passioneret omkring, og jeg har altid arbejdet meget selvstændigt, så når muligheden er der, så er det med at gribe den.

For Ida var det en betingelse, at hun kunne åbne butikken i Østergade, hvor Vinspecialisten tidligere lå.

- Kolding er en dejlig by, og det kan simpelthen ikke passe, at der ikke skal være en Vinspecialisten her i byen. Så nu er jeg hoppet ud i det, og det kommer jeg ikke til at fortryde. Jeg glæder mig meget.

Ida håber, at hun med tiden kan få lov at etablere lidt udeservering i Østergade, så man kan komme ind og købe et glas vin eller en kop kaffe og nyde den foran butikken.

- Og så skal vi selvfølgelig have gang i en masse smagninger og vores kundeklub, men det bliver først til efteråret, nu skal vi lige i gang, smiler den unge iværksætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce