Annonce
Hilsen fra håndværkerne //Vonsild kirke blev bygget i 1824. Den erstattede en gammel kirke, der havde rødder tilbage til 1200-tallet. Oprindeligt hed kirken, der blev opført i 1824, Frederikskirken til ære for Kong Frederik den 7, der indviede kirken. Kirketårnet blev gjort højere i 1880, da man dengang mente, at tårnet var for lavt. I 1997 blev tårnet ført tilbage til sit oprindelige højde fra 1824, og det var under denne restaurering af tårnet, at man fandt dette dokument fra bygningsarbejderne i 1880 indmuret i en flaske sammen med 1 dansk skilling fra 1812, 10 øre fra 1874 af sølv og 1 øre fra 1874 af kobber. Sedlen fortæller, hvem der havde arbejdet på tårnet.
Ugeavisen Kolding

Vores fælles historie: Det glemte arkiv hos sognepræsten

Flyttekasser i Vonsild præstegård var fyldt med gamle dokumenter og gode historier. Læs om hvad de gemte her i vores tredje afsnit af serien "Vores fælles historie", som Ugeavisen bringer i samarbejde med Kolding Stadsarkiv.
Annonce
  • Hilsen fra håndværkerne //Vonsild kirke blev bygget i 1824. Den erstattede en gammel kirke, der havde rødder tilbage til 1200-tallet. Oprindeligt hed kirken, der blev opført i 1824, Frederikskirken til ære for Kong Frederik den 7, der indviede kirken. Kirketårnet blev gjort højere i 1880, da man dengang mente, at tårnet var for lavt. I 1997 blev tårnet ført tilbage til sit oprindelige højde fra 1824, og det var under denne restaurering af tårnet, at man fandt dette dokument fra bygningsarbejderne i 1880 indmuret i en flaske sammen med 1 dansk skilling fra 1812, 10 øre fra 1874 af sølv og 1 øre fra 1874 af kobber. Sedlen fortæller, hvem der havde arbejdet på tårnet.
  • Besættelsestiden dokumenteret //En stor del af materialet stammer fra besættelsestiden, og her er der lidt af hvert. Både en granatsplint fra luftværnsskyts og diverse illegale blade plus et afskrift af digtet ”Den Danske Kongekrone” af Kaj Munk fra samme tid og ligeledes også nogle afskrifter af hans taler.
  • Spor fra kendt præst //Mouritz Mørk Hansen var sognepræst i Vonsild og Dalby i 1866 og frem til sin død i 1895. Man han blev kendt i hele Danmark for sit arbejde med at få Sønderjylland genforenet med Danmark efter slaget i 1864. I afleveringen fra Vonsild præstegård finder vi da også spor fra ham. Det drejer sig blandt andet om et hæfte fra 1832 med titlen ”Curiosa” med interessante, vigtige eller sjove historier, indsamlet af Mouritz Mørk Hansen samt Vagabondens visebog.
Ugeavisen Kolding

Awardshow rykker fra København til Kolding: Lokal forening skal være medvært

Annonce
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Hundredvis af hunde indtog motocrossbane

Annonce
Ugeavisen Kolding

Grøn giver popband debut og byder hitmager velkommen tilbage

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

De drak vand af den som børn - og nu springer 90 år gammel kilde igen: - Det er jo kæmpestort

Ugeavisen Kolding

Klumme: En ode til særlige buschauffører

Ugeavisen Kolding

Hvem skal hædres for deres bæredygtige indsats: Sylwia, Carsten og Helge kæmper om særlig pris

Ugeavisen Kolding

Tidligere borgmester redder spisested fra usikker fremtid: Café får ny forpagter og sænker priserne

Ugeavisen Kolding

Tredje år i træk: Hotel i Kolding tager titel som landets bedste sted

Ugeavisen Kolding

For syvende år i træk: Dette er Danmarks hyggeligste golfklub

Ugeavisen Kolding

I dag starter stort vejarbejde på travl indfaldsvej: Sådan påvirker det trafikken helt frem til sommer

Ugeavisen Kolding

Lungebetændelse tvinger lokal ultraløber til at melde fra til 125 kilometer løb i det skotske højland

Ugeavisen Kolding

Sæt kryds i kalenderen: Her er 20 arrangementer, du kan se frem til i sommermånederne

Annonce