Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores nye byråd skal have Kolding i sit dna

Annonce

Kære Kolding

Jeg havde egentlig skrevet en klumme, som handlede om, at jeg sådan helt officielt har meldt ud, at jeg er startet som selvstændig rådgiver - om vejen dertil og alle overvejelserne bag. Men efter lidt grublerier har jeg valgt at gå en helt anden vej med denne klumme, for der er noget, jeg har undret mig over.

Jeg har altid gjort en meget stor dyd ud af at være apolitisk. Min politiske holdning har jeg altid holdt for mig selv. Jeg har af princip undladt at like og kommentere på opslag af politisk karakter på sociale medier, og jeg har altid takket pænt nej tak, hvis partier i byrådet har spurgt, om jeg ville stille op for dem. Og bare rolig, jeg stiller ikke op, og jeg skal også nok undlade at komme nærmere ind på mit politiske ståsted.

Men... de sidste par ugers debat om kendiseffekt i lokalpolitik har givet mig anledning til forundring. Det er naturligvis smigrende, at en gammel dame som Kolding med 750 år på bagen har bejlere udefra til borgmesterposten. Og endda fra begge sider af det politiske landskab. Bevares. Men vil Kolding stadigvæk være en attraktiv dame, hvis borgmesterposten ikke kommer i hus? Vil vores byråd så blive droppet efterfølgende? Vil en, der er hentet ind, finde det attraktivt at være menigt medlem af byrådet? Hvordan er engagementet, og hvordan vil vores byråd så komme til at se ud? Det kan jeg både undre og bekymre mig lidt over.

Jeg ønsker, at vi er repræsenteret af et bredt udsnit af alder, køn, etnicitet, politisk holdning, erhverv - og mest af alt ønsker jeg byrødder, som er lokalt forankret. Byrødder der har hele Kolding, centerbyerne og oplandet i hjertet. Jeg ønsker et byråd, som vil Kolding i medgang og modgang, som kender vores historik og har Kolding helt inde under huden. Vores byrådsmedlemmer bor jo netop omkring os. De er tilgængelige, og vi kan identificere os med dem. Det ligger vel lidt i ordet: Lokalpolitik.

Der er så meget potentiale i Kolding, så jeg kan godt forstå, at hun er en attraktiv dame. Kolding har det hele. Vi er placeret lige midt i landet, vi har vand, vi har strand og skov, vi er en af landets største handelsbyer, vi har kulturarv, vi har et solidt erhvervsliv, vi har uddannelse og et godt foreningsliv.

Når jeg afgiver min stemme til kommunalvalget, så tænker jeg aldrig partipolitik. For mig er lokalpolitik personafhængigt. Det kan godt være, at jeg er lidt hippieagtig i mine tankegang, men jeg tænker altid; hvem vil Kolding af hjertet? Hvem tager det lange seje træk og alle kompromiserne? Og hvem kan holde hovedet koldt og ikke mindst objektivt, når de svære beslutninger skal tages?

Det kræver mod at involveres sig i lokalpolitik, for lokalpolitikerne står jo på mål for deres beslutninger hver eneste gang, de møder os borgere over køledisken, ude i idrætsforeningerne eller på sociale medier. Det forpligter! Men netop den forpligtelse med afsæt i det lokale gør, at vi forhåbentlig får et toptunet byråd, som vil os. Nemlig vores allesammens Kolding.


Jeg ønsker, at vi er repræsenteret af et bredt udsnit af alder, køn, etnicitet, politisk holdning, erhverv - og mest af alt ønsker jeg byrødder, som er lokalt forankret.

Lise Jelsbak
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce