Annonce
Lokalavisen Assens

Åbnede i august: Jan har solgt 5000 æggekager

Jan Rudbæk Larsen med et eksemplar af Restaurant Maagens signaturret. Gæsterne er vilde med den, og siden åbningen af Maagen 1. august har forpagter Jan Rudbæk Larsen og hans personale fremstillet omkring 5000 æggekager med flæsk. Foto: Søren Plovgaard
Æggekagen er Restaurant Maagens signaturret, og den bliver revet væk af gæsterne. Cirka hvert femte minut lander en æggekage på bordet i restauranten.
Annonce

Assens: Jan Rudbæk Larsen, der i begyndelsen af august åbnede restaurant Maagen på Assens Marina, var godt klar over, at der ville blive rift efter spisestedets Tre Kroner-æggekage.

Da Jan Rudbæk Larsen for knap et år siden åbnede Restaurant Kompasset i Faaborg, blev æggekagen hurtigt den helt store topscorer blandt de spisende gæster.

Alligevel er Jan Rudbæk Larsen mildest talt overrasket over den modtagelse den berømte æggekage, der har navn efter det legendariske værtshus og spisested Tre Kroner i Faaborg, har fået på Maagen.

Efter flere års lukning åbnede Maagen ved marinaen i Assens igen som spisested 1. august. de fleste gæster bestiller en æggekage på restauranten. Men Maagen har også andre retter på menuen, og en af de nærmeste dage kommer der et helt nyt menukort med blandt andet burgere og engelsk bøf på kortet. Foto: Søren Plovgaard

Jan Rudbæk Larsen har ikke det eksakte tal for, hvor mange portioner æggekage, Maagens fire kokke har fået bestilling på siden åbningen for godt 50 dage siden.

- Men du kan roligt skrive, at det er over 5000 æggekager. Jeg er meget overrasket over, at æggekagen har kunnet så meget. Det kunne godt tyde på, at det er fordi, vi har lagt os ud til vandet, siger Jan Rudbæk Larsen, der selv står i køkkenet på Maagen.


Det er sjældent, at nogle af vores gæster bliver chokeret over regningen

Jan Rudbæk Larsen


Æggekagen, der sælges for 98 kroner kuverten og serveres både med det traditionelle flæsk og i en vegetarudgave med champignon på toppen, blev nærmest revet væk, da Maagen for nogle uger siden udbød restaurantens signaturret til 59 kroner på oplevelses-sitet Deal.dk.

- På to uger solgte vi 2000 æggekager alene gennem Deal.dk. Men også vores nye stjerneskud, som vi serverer med røget hellefisk, er blevet et hit, fortæller 58-årige Jan Rudbæk Larsen, der har assenesiske rødder.

Maagen har helt bevidst lagt sig i et prisleje, så alle kan være med.

- Det er sjældent, at nogle af vores gæster bliver chokeret over regningen, tilføjer Jan Rudbæk Larsen.

Annonce

Burgere på nyt menukort

I løbet af de næste dage lancerer Maagen et nyt menukort, der kommer til at gælde året ud.

Kortet vil blandt andet indeholde tre forskellige burgere-varianter med håndskårne pommesfrites og salat - blandt andet en roastbeef-burger, som også lanceres som husets burger.

- Jeg er meget overrasket over, at æggekagen har kunnet så meget. Det kunne godt tyde på, at det er fordi, vi har lagt os ud til vandet, siger Jan Rudbæk Larsen, der her er ved at gøre en æggekage klar i køkkenet til servering. Foto: Søren Plovgaard

- Vi tager burgerne på menukortet, fordi vil gerne vil tilbyde noget, som hele familien kan samles om. Vi går også lidt retro og lancerer en god gammeldags engelsk bøf, der samtidig bliver vores dyreste ret til 229 kroner, forklarer Jan Rudbæk Larsen.

Maagen har foreløbig valgt at holde åbent hver dag - også selv om turistsæsonen nu er overstået.

- Og det bliver vi ved med at gøre i hvert fald året ud. Jeg har den tilgang, at når jeg alligevel er her hver dag for at ordne administrative opgaver, så kan jeg også lige så godt åbne døren for gæsterne, siger Jan Rudbæk Larsen.

Annonce

Nytårsfest og underholdning

Maagen holder lukket juleaftensdag den 24. december og igen fra den 1. til den 14. januar, hvor personalet afvikler ferie.

Til gengæld er der lagt op til stor nytårsfest på Maagen den 31. december med spisning og livemusik med et lokalt band.

- Som det ser ud nu vil der være plads til 100 gæster til nytårsfesten, men det kan jo nå at ændre sig endnu, siger Jan Rudbæk Larsen, der også i efteråret lancerer en række musikarrangementer på Maagen.

Bortset fra juleaftensdag holder Maagen åbent hver dag året ud. Også den 31. december, hvor man arrangerer nytårsfest. Foto: Søren Plovgaard

Første gang bliver søndag den 4. oktober, hvor sangeren og skuespilleren Pernille Schrøder optræder i restauranten.

Restaurant Maagen har tilknyttet cirka 30 medarbejdere - heraf er de 10 fastansatte.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Se fanbrevet til brygmesteren i Assens: - Efter en halv porter begynder jeg at nynne - efter en hel er verden smukkere...

Annonce