Annonce
Lokalavisen Assens

Åbner torsdag på Torup Bakkegård: Gårdbutik udvider med surdejsbrød og vilde blomster

Helle Brejnholt Jacobsen fylder varer på hylderne i gårdbutikken på Torup Bakkegård, så man er klar til at tage imod kunderne til den nye sæson. Foto: Søren Plovgaard
Gårdbutikken på Torup Bakkegård er en af Fyns populæreste. Torsdag åbner butikken for den nye sæson.

Sandager: En af Fyns ældste og mest populære gårdbutikker slår dørene op til den nye sæson torsdag den 15. april.

Gårdbutikken på Torup Bakkegård kan skrive sin historie helt tilbage til 1963, da ægteparret Dorte og Jacob Brejnholt Jacobsen begyndte at sælge asparges far stalddøren.

Siden er gårdbutikken på Middelfartvej lidt nord for Sandager nærmest vokset år for år, og i dag omfatter sortimentet et bredt udvalg af delikatesser og specialprodukter.

Annonce

I denne sæson kan gårdbutikken byde på to nyheder. Hver torsdag bliver der nemlig mulighed for at købe frisk brød og vilde blomsterbuketter i butikken. Gårdbutikken har indgået en aftale med de to unge iværksættere Regitze Gaarde Bang og Thomas Petersen.

Blomsterbonden Regitze Gaarde Bang driver virksomheden Regitzes Have ved Gelsted, hvor hun dyrker økologiske blomster med kærlighed og respekt for naturen. Hun leverer friske blomster til gårdbutikken hver torsdag og efter behov

Rasmus Petersen fra Aarup har arbejdet som kok, men slog sig for et års tid siden på produktion af surdejsprodukter i Gelsted, og hans produkter bliver der nu også mulighed for at købe i butikken.

- Vi har desuden vores egne pølser, der er lavet fra Torup Bakkegård & Orelunds økologiske grise, fortæller butiksbestyrer Helle Brejnholt Jacobsen.

Helnæs-is

Senere på sæsonen fyldes butikken med masser af grøntsager - for eksempel kartofler, rabarber, løg, spidskål, ærter rabarber og signaturproduktet hvide og grønne asparges.

I år har gårdbutikken også anskaffet en skrællemaskine til hvide asparges.

Regitze Gaarde Bang fra Regitzes Have ved Gelsted leverer i denne sæson vilde økolgiske blomster og buketter til gårdbutikken. Arkivfoto: Henriette Ankerstjerne

- Mange af de unge mennesker har lidt svært ved at købe hvide asparges, fordi de synes, de tager alt for lang tid at skrælle. Derfor køber de næsten altid kun de grønne asparges, men nu kan de altså selv skrælle de hvide, mens de er her, siger Helle Brejnholt Jacobsen.

Gårdbutikken bestræber sig altid for at være så fynsk som mulig i sit sortiment.

Andre nyheder i denne sæson er Helnæs-is, sennep i krukker fra Svendborg, mel fra Økomølleriet Kragegaarden på Midtfyn, kirsebærvin fra Selleberg ved Marslev samt Læsøsalt.

Surdejsbageren Rasmus Petersen bager brød til gårdbutikken på Torup Bakkegård. Arkivfoto: Mia Harm Madsen

Det er altid muligt at købe en kop kaffe og et stykke kage i gårdbutikken, og i denne sæson er man også sprunget med på vognen og tilbyder et mindre udvalg af de populære og landskendte romkugler fra Nørre Aaby.

Gårdbutikken på Torup Bakkegård holder åbent hver dag fra klokken 8 til klokken 20, og kunderne kan enten betale kontant eller med mobilepay.

Det er også muligt at nyde en kop kaffe og et stykke lækkert kage i gårdbutikken. Foto: Søren Plovgaard
Gårdbutikken er vokset en del, siden dette foto blev taget. Dengang bestod butikken blot af et enkelt bord med varer. Det er Dorthe Brejnholt Jacobsen på billedet. Foto: Søren Plovgaard
Torsdag den 15. april slås dørene op for kunderne i gårdbutikkken på Torup Bakkegård. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce