Annonce
Lokalavisen Assens

Æblefestival klar med programmet

Formand Æblefestivalen Assens Kommune, Else Marie Kristensen, på Torvet i Assens med æblerne klar, hvor der under festivalen foregår en masse lørdag 13. oktober. Foto: Kim Rune

Så er det igen tid til lidt af en tradition efterhånden: Æblefestivalen i Assens Kommune. Denne gang bliver der en store æbledag i selve Assens by.

Æblefestivalen i Assens Kommune, den femte i rækken, finder sted i uge 41 og uge 42 med aktiviteter flere steder.

Festivalen markeres ekstra saftigt af i Assens by lørdag 13. oktober med alskens æbleaktiviteter og forskellige boder på Torvet, men også markeringer i butikkerne ned gennem Østergade.

I Assens vil der ved Strandporten være en æbledessertkonkurrence. Du kan også moste dine egne æbler ved Strandporten. Fotoudstillingen "Frugtens sødme" kan ses i Strandportens café.

Du kan komme med ud at sejle med M/S Linda, som ligger ved Havnegrillen. Turen varer halvanden time. Billetterne kan købes hos Visit Assens. Der er afgang kl. 10.

Børn skal også være med, så de kan deltage i Jagten på Æblet og finde spor i Assens by. Hent en æblequiz på Assens Turistkontor. Det er både i uge 41 og 42.

Verdens længste æbleguirlande skal hænges op i Østergade. 0. klasserne i Assens Kommune har malet æbler til guirlanden. Kl. 14 13. oktober afsløres guirlandens længde, og der trækkes lod mellem de 0. klasser, der har bidraget. Den heldige vinderklasse får så besøg af Lille Per Øffesen og Grisemor Else Marie Kristensen fra Griseriet.com.

Der er aktiviteter med æbler flere steder i Assens Kommune under Æblefestivalen i uge 41 og uge 42. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kaja årets æble

Foruden aktiviteter i Assens by, så sker der også meget mere andre steder i kommunen i uge 41 og uge 42.

Tirsdag 6. oktober er der æbleskattejagt i Voldtofte på Bjørnemosegård kl. 10 for børn. Fredag 12. oktober kl. 16 holder Danish Outdoor cider-kursus i Tommerup St. Hos Vestfyns Hjemstavnsforening vil der blive vist historiske æblesorter og fortalt onsdag 17. oktober på Hjemstavnsgården i Gummerup. Samme dag er der hos Strandbyladen ved Haarby, Strandbyvej 30, kl. 11-12 (og kl. 13-14) mulighed for at lave et ikon-inspireret æblekunstværk. Der er også kl. 12-13 (og kl. 14.15) ølsmagning og fortælling om hobbybryg ved Brian Skræp. Samt åben café kl. 11-15.

Der er "fyraftenshave" på Kærvangen 5 i Turup fredag 19. oktober kl. 17. Der er også fyraftenshave 12. oktober kl. 17 på Hesselbjergvej 18 i Glamsbjerg.

Lørdag 20. oktober er der cider-konkurrence på Magtennbølle Sulelænge, Magtenbøllevej 94 i Vissenbjerg.

Æblefestivalen har i øvrigt valgt årets æble 2018 - det blev Kaja.

Mere om aktiviteter, tid, sted, priser, tilmelding og info finder du på Æblefestivalens hjemmeside, aeblefestivalassens.dk.

Æblefestivalen i Assens by markeres ned gennem Østergade til Torvet lørdag 13. oktober. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Et liv er forbi: Torben brød sig ikke om hospitaler - han ville hjem og dø i rækkehuset i Snave

Lokalavisen Assens

Katja blev sygemeldt - men er kommet stærkt tilbage: Starter i nyt job 1. juni

Lokalavisen Assens

Træthed bag vestfynsk fodboldskilsmisse: Haarby og Flemløse går hver til sit

Lokalavisen Assens

- Toiletbygningen er så ulækker, at man overhovedet ikke tør vove sig derind...

Annonce