Annonce
Lokalavisen Assens

10.000 kroner på højkant til deling

Årets landsby. Hvem skal vinde hæderen i år? Arkivfoto: Martin Kloster
Annonce

Assens: Skal det være din landsby i år?

Det er det store spørgsmål, når Assens Kommune og Landdistriktsrådet for 12. gang kårer Årets Landsby i kommunen.

I år skal den landsby hædres, som har "fundet inspiration i coronakrisen og gjort noget ekstra for at fremme og styrke det gode liv i landsbyen", hedder det i en presseskrivelse fra Assens Kommune og Landdistriktsrådet, som står bag prisen.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) og formand for Landdistriktsrådet Jens Zimmer Rasmussen synes det er vigtigt, at der sættes fokus på de positive sider af corona-nedlukningen.

Årets Landsby

Alle landsbyer i Assens Kommune, herunder tidligere års vindere, kan deltage i konkurrencen, såfremt landsbyens indbyggertal ikke overstiger 1000 personer. Der skal ikke anvendes ansøgningsskema.

Temaet i år er: ”Hvordan håndterer landsbyerne og landdistrikterne en udefra kommende krisesituation? Hvordan har landsbyerne og landdistrikterne kunnet holde sammen, og måske ligefrem udvikle sammenholdet og fællesskabet under coronakrisen?”

Vinderlisten:

2020: ?

2019: Flemløse-Voldtofte

2018: Skallebølle.

2017: Grønnemose.

2016: Andebølle.

2015: Turup.

2014: Verninge.

2013: Torø Huse.

2012: Salbrovad.

2011: Ørsted.

2010: Helnæs.

2009: Jordløse.

- Med baggrund i en historisk nedlukning af samfundet, er det vigtigt, at vi fokuserer på de mange positive initiativer, små som store, der er opstået rundt i de mange lokalsamfund, siger  Søren Steen Andersen i pressemeddelelsen.

Annonce

Ansøgningsfrist til august

Skal din landsby med i ansøgerfeltet og have titlen, æren og 10.000 kroner til deling i landsbyen, så er ansøgningsfristen søndag 9. august. Ansøgningen indsendes elektronisk til lokalsamfund@assens.dk. Pengepræmien skal anvendes til et formål, der er til fælles glæde i den vindende landsby.

Vinderne bliver udpeget af Økonomiudvalget i Assens Kommune efter en indstilling fra Landdistriktsrådet. Udvælgelsen sker på Økonomiudvalgets møde 17. august.

Sidste år løb Flemløse-Voldtofte med hæderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce