Annonce
Lokalavisen Assens

15 måneder uden en fest: Så blev der bestilt stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler til beboerne på Æblehaven

Inger Eriksen nød sammen med de andre beboere fra plejecentret Æblehaven i Haarby en god gang stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler. Sammen med sin mand drev Inger Eriksen i mange år en maskinstationsforretning på Håstrupvej mellem Jordløse og Håstrup. Foto: Søren Plovgaard

Haarby: De seneste 15 måneder har været en hård tid for mange med masser af corona-restriktioner.

Særlig ældre mennesker på plejehjem har været hårdt ramt under coronaen med begrænsede muligheder for at få besøg og en hverdag med færre aktiviteter end normalt.

På plejecentret Æblehaven i Haarby glædede beboere og personale sig derfor over, at de i sidste uge for første gang i næsten et år kunne mødes omkring et fælles, socialt arrangement.

Annonce

På bordene var der dækket flot op til spisning, og menuen bestod af stegt flæsk med persillesovs og budding med vanillesovs til dessert. Maden var leveret af dinér transportablefirmaet Kjærs Køkken i Flemløse.

Middagen var afslutningen på en lille intern kartoffelkonkurrence, som Æblehaven havde sat i værk for et par måneder siden med social- og sundhedsassistent Vibeke Pedersen som initiativtager og drivkraft.

Plejecentrets fire afdelinger har kæmpet om at fremavle de fleste og største kartofler, og resultaterne af anstrengelserne endte med at blive meget forskelligt.

Beboerne har fulgt med i processen fra drivhuset, og det var oprindeligt meningen, at de nye kartofler skulle serveres til festmiddagen torsdag i sidste uge. Men man valgte altså i stedet at lade kok Kent Vibæk fra Kjær's Køkken tage sig af den sag.

- Jeg syntes, vi trængte til lidt sjov og spas. Det er meget længe siden, vi har kunnet lave noget sammen her i Æblehaven. Det er vist ikke sket, siden vi holdt gallafest for over et år siden, fortalte Vibeke Pedersen.

92-årige Mary Bæk glædede sig til middagen med stegt flæsk.

- Det har jeg fået mange gange før, men det plejer jo altid at smage godt, sagde Mary Bæk i en pause under læsningen af dagens udgave af Kristeligt Dagblad.

Plejecentret Æblehaven og ti beboere drager i den uge på en firedages tur til Langeland, hvor man har lejet et sommerhus. Sidste år var Æblehaven på en tilsvarende tur til Hvide Sande.


Jeg syntes, vi trængte til lidt sjov og spas. Det er meget længe siden, vi har kunnet lave noget sammen her i Æblehaven. Det er vist ikke sket, siden vi holdt gallafest for over et år siden

Vibeke Pedersen, sosu-assistent


Beboerne på plejecentret Æblehaven i Haarby har dyrket kartofler og konkurreret om, hvilken afdeling der var bedst til den disciplin. Her ses kartoflerne fra vinderafdelingen. Foto: Søren Plovgaard
Beboerne på plejecentret Æblehaven i Haarby har dyrket kartofler og konkurreret om, hvilken afdeling der var bedst til den disciplin. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce