Annonce
Lokalavisen Assens

19-årige Helen i menighedsrådet

Helen Jensen, 19 år og nyvalgt til menighedsrådet i Assens. Foto: Søren Plovgaard
Annonce

Flere unge mennesker bliver valgt ind i menighedsrådene i Danmark - ikke mindst i de større byer. Menighedsrådet i Assens kan de næste fire år præsentere en af landets yngste medlemmer.

Det er 19-årige Helen Jensen, der opnåede valg til menigheden efter valgsforsamlingen i Vor Frue Kirke for to uger siden.

Helen Jensen er vokset op i Assens og bor nu i Odense. Hun har imidlertid valgt at løse sognebånd fra Ansgar Kirke i Odense til Vor Frue Kirke i Assens, og dermed var hun også berettiget til at lade sig vælge til det nye menighedsråd, der traditionen tro træder i kraft første søndag i advent.

- Mange mennesker var henne for at ønske mig tillykke, og det lød som om, de syntes, det var dejligt, at der kom et ungt menneske ind i menighedsrådet, fortæller Helen Jensen, der er meget interesseret i filosofi og for et halvt år siden begyndte at læse medicin på Syddansk Universitet.

Og nu når vi er ved menighedsrådsvalget, så var der i sidste uges avis gledet et par navne ud af listen over samtlige valgte menighedsrådsmedlemmer.

Det drejer sig om Mona Svendsen og Else M. Larsen, der er valgt i Assens Sogn. Også de tre stedfortrædere stod lidt uklart i teksten. Valgt som stedfortrædere er Vivi Arnoldus, Heidi Bøgebjerg Rasmussen og Eva Rasmussen.


Lasse Krull Ehrenreich er udnævnt til afdelingsdirektør for Totalbankens Forretningssupport, som omfatter forretningssupport samt pensions- og boligområdet.

Lasse Krull Ehrenreich kom til Totalbanken i Aarup 1. maj 2017 fra en stilling som erhvervspartner i Jyske Bank. Før den tid havde Lasse Krull Ehrenreich tidligere været ansat otte år i Totalbanken

Han er uddannet finansøkonom og HD i organisation og ledelse.

Ashil Farokh (S). Arkivfoto: Kim Rune

I sidste uge kom det frem i Fyens Stiftstidende, at Socialdemokratiets Ashil Farokh trækker sig som partiets spidskandidat ved kommunalvalget næste år. Det oplyste partiets kredsformand Jacob Dalgaard Schreiner.


Ashil Farokh, der arbejder som konsulent i Odense Kommune og oprindelig er fra Afghanistan, tidligere skuespiller, flyttemand og skosælger, har haft orlov fra byrådet for at bearbejde nogle kraftige reaktioner efter, at han mistede sig far omkring nytår. Han blev i januar valgt som spidskandidat hos Socialdemokratiet i Assenskredsen med kun 10 stemmers forspring til Charlotte Kjær.


Hos Venstre er der også rokader i vente: Karin Christiansen, byrådsmedlem og 2. viceborgmester, forlader Assens Byråd, fordi hun har fået nyt arbejde, oplyste hun til Fyens Stiftstidende i sidste uge.

Inge Bünning, formand for lokalrådet i Rørup, RØST. Arkivfoto: Martin Kloster


Inge Bünning, formand for lokalrådet for Rørup Sogn (RØST), var i sidste uge ekstra glad. Det skyldes, at der endelig blev taget hul på at anlægge den nye cykelsti mellem Grønnemose og Aarup ved et første spadestik i Grønnemose.

- Det er en stor dag. Jeg har boet her i 43 år og haft barn, der skulle cykle i skole, men vi turde ikke lade hende cykle. Det kan tælles på én hånd, hvor mange gange hun har cyklet i skole, sagde hun til Fyens Stiftstidende.

Sølvspaden, som borgmester Søren Steen Andersen (V) brugte til det første spadestik, leverede Lokalrådet. Den kommer op at hænge henne i borgerhuset, lovede Inge Bünning.

Annemarie Date fra Holte var en af de mange vindere i Lokalavisens jubilæumskonkurrence. Foto: Søren Plovgaard


For to uger siden markerede Lokalavisen sin 41-års fødselsdag med en læserkonkurrence i avisen.

Her stillede vi mange fine præmier i udsigt til læserne, der kvitterede med flere hundrede besvarelser.

Blandt de mange heldig - og dygtige - vindere var Annemarie Date fra Holte ved Glamsbjerg. Hun vandt gode øl- og sodavandsprodukter fra Bryggeriet Vestfyen i Assens.

Det er ikke første gang, at den tidligere lærer ved Glamsbjerg Fri- og Efterskole deltager i konkurrencer, og det er heller ikke første gang, hun vinder.

- Sammen med min mand Michael vandt jeg for flere år siden et helt års forbrug af rundstykker fra Glamsbjerg Bageri, fortæller Annemarie Date.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce