Annonce
Lokalavisen Assens

60 år i dag: Politikeren, der altid sætter sig grundigt ind i sagerne

Jens Henrik Thulesen Dahl fylder 60 år den 20. juli. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Jens Henrik Thulesen Dahl, Filshuse, Sandager, fylder 60 år tirsdag den 20. juli.

Jens Henrik Thulesen Dahl stammer fra Nørre Snede og er den ældste i en søskendeflok på tre drenge. Hans forældre var lærere, og faren var en tid engageret i Det Radikale Venstre, inden faren fattede sympati for Fremskridstpartiets stifter Mogens Glistrup og tanken om afbureaukratiseringen af det danske samfund.

Jens Henrik Thulesen Dahl er uddannet civilingeniør på Aalborg Universitet i 1985 med speciale i indeklima og energiøkonomi, og han har siden taget en diplomuddannelse i ledelse på uddannelsescentret Vitus Bering Danmark i Horsens.

Annonce

Efter han gjorde sit ingeniørstudium færdigt, arbejdede Jens Henrik Thulesen Dahl i godt en halv snes år i rådgivende ingeniørfirmaer, og fra 1994 var han ansat i en stilling som arbejdskonsulent i Aarhus Kommunes hr-afdeling.

Jens Henrik Thulesen Dahl har tidligere fortalt, at han var den stille og lidt nørdede storebror, der havde knap så meget fart på som sin kendte lillebror Kristian.

Når de ikke snakkede politik, krydsede de to brødre ofte klinger over skakbrættet, - og de fleste gange var det storebror, der triumferede på de 64 felter.

Jens Henrik Thulesen Dahl finder stadig skakbrættet frem ved særlige lejligheder, og han ser ofte sit snit til at spille et parti på sin mobiltelefon, når der opstår en pause i det politiske arbejde. Fordybelsen fra det kongelige spil har Jens Henrik Thulesen Dahl taget med sig ind i sit politiske virke, hvor han er kendt for at sætte sig godt og grundigt ind i sagerne.

I april 2009 drev kærligheden Jens Henrik Thulesen Dahl til Assens. Et par år senere blev han gift med Helle Winther Dahl og blev ved den lejlighed beriget med titlen som bonusfar til tre drenge. Parret bor i dag i Filshuse ved Sandager med udsigt til både skov og strand.

Jens Henrik Thulesen Dahl valgte at stille op til kommunalvalget i november 2009, hvor han fra en andenplads på partilisten bragede ind i byrådssalen med 731 personlige stemmer foran etablerede lokalpolitiske navne som Hans Bjeggegaard og Tage Kiltang Bartholin.

Først fem år tidligere havde han løst medlemskort til Dansk Folkeparti. Det var første gang, Jens Henrik Thulesen Dahl var medlem af et politisk parti.

For 12 år siden lagde han ikke skjul på, at hans efternavn havde indflydelse på det flotte valg, men han forsikrede samtidig, at valget ikke blev en sovepude for ham.

- Vælgerne har tillid til, at jeg kan levere en vare, og nu er det min mulighed for at demonstrere, at det kan jeg godt, lød det fra Henrik Thulesen Dahl et par dage efter valgresultatet stod klart.

Jens Henrik Thulesen Dahl har beholdt sin plads i byrådet i Assens lige siden, og ved valget i 2013 blev han første viceborgmester i borgmester Søren Steen Andersens "nye regering".

I september 2011 valgte han også at stille op som kandidat til Folketinget i Assenskredsen, og her høstede han en ny personlig triumf. Jens Henrik Thulesen Dahl opnåede 5594 personlige stemmer på Fyn - det femtehøjeste af alle fynske kandidater og dobbelt så mange stemmer som partifællen Alex Ahrendtsen.

Med en fremgang til 9923 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2015 beholdt Jens Henrik Thulesen Dahl sit mandat i Fyns Storkreds, og i 2019 blev han genvalgt til Folketinget med 2913 personlige stemmer.

Jens Henrik Thulesen Dahl er i dag Dansk Folkepartis ordfører for uddannelse og forskning, erhvervsuddannelser og kommunalområdet. /SP

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Her kan du opleve livet på landet fra før 1950

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Henrik har skabt en oase for sommerfugle: Vil du gøre ham kunsten efter, så følg disse fire gode råd

Lokalavisen Assens

Der findes otte krigsbunkere i Assens - nu er den ene gjort klar til besøg

Lokalavisen Assens

Flemming og Torben opruster i centerby, hvor der ingen andre mæglere er: - Der bliver solgt cirka 90 huse om året - der bør være et marked

Lokalavisen Assens

Louise og Christian har hænderne fulde: Rekordår for CampOne Assens Strand

Lokalavisen Assens

Nygade og Baronvej er en perle - nu kan du blive klogere på hvorfor og høre beboernes historier

Lokalavisen Assens

Svært at lokke folk til talkshow i Assens: Nu forærer Mikkel 300 billetter væk

Lokalavisen Assens

Tennisklub jubler: Modtager 25.000 kroner af lokal købmand

Lokalavisen Assens

Hyggelig sommeraften: Pølser og OB sejrede

Lokalavisen Assens

Efter fire års restaurering: Lørdag blev en nøgledag for Assens Bagfyr

Lokalavisen Assens

Efter 13 år i skolen: Hvad gør vi nu, lille du?

Lokalavisen Assens

Fodboldfest i Haarby fredag: Forventer 300-400 tilskuere til opvisningskamp mod OB

Lokalavisen Assens

Frivillig i 35 år: Bent er en af Frøbjerg Festspils faste søjler

Lokalavisen Assens

Velfærd skaber grundlag for bedre bosætning

Lokalavisen Assens

Fra Holbæk til Hagenskov: Tidligere minister Britta Schall Holberg fylder 80 år

Lokalavisen Assens

Skal du have børnene med til "Midt om natten"?

Lokalavisen Assens

Gæsterne er tilbage på kendt Assens-restaurant: Nu mangler der kun én ting

Lokalavisen Assens

Spil under åben himmel

Lokalavisen Assens

Jan købte tre dametøjsbutikker i foråret: Nu har han givet dem et nyt navn

Lokalavisen Assens

Syng Sammen til aftenklokken

Lokalavisen Assens

Storskærm i Jordløse: Her kan du se Danmark-Wales

Lokalavisen Assens

Céline tog et kæmpe spring og åbnede børnetøjsbutik: - Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre start

Annonce