Annonce
Lokalavisen Assens

60 år i dag: Politikeren, der altid sætter sig grundigt ind i sagerne

Jens Henrik Thulesen Dahl fylder 60 år den 20. juli. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Jens Henrik Thulesen Dahl, Filshuse, Sandager, fylder 60 år tirsdag den 20. juli.

Jens Henrik Thulesen Dahl stammer fra Nørre Snede og er den ældste i en søskendeflok på tre drenge. Hans forældre var lærere, og faren var en tid engageret i Det Radikale Venstre, inden faren fattede sympati for Fremskridstpartiets stifter Mogens Glistrup og tanken om afbureaukratiseringen af det danske samfund.

Jens Henrik Thulesen Dahl er uddannet civilingeniør på Aalborg Universitet i 1985 med speciale i indeklima og energiøkonomi, og han har siden taget en diplomuddannelse i ledelse på uddannelsescentret Vitus Bering Danmark i Horsens.

Annonce

Efter han gjorde sit ingeniørstudium færdigt, arbejdede Jens Henrik Thulesen Dahl i godt en halv snes år i rådgivende ingeniørfirmaer, og fra 1994 var han ansat i en stilling som arbejdskonsulent i Aarhus Kommunes hr-afdeling.

Jens Henrik Thulesen Dahl har tidligere fortalt, at han var den stille og lidt nørdede storebror, der havde knap så meget fart på som sin kendte lillebror Kristian.

Når de ikke snakkede politik, krydsede de to brødre ofte klinger over skakbrættet, - og de fleste gange var det storebror, der triumferede på de 64 felter.

Jens Henrik Thulesen Dahl finder stadig skakbrættet frem ved særlige lejligheder, og han ser ofte sit snit til at spille et parti på sin mobiltelefon, når der opstår en pause i det politiske arbejde. Fordybelsen fra det kongelige spil har Jens Henrik Thulesen Dahl taget med sig ind i sit politiske virke, hvor han er kendt for at sætte sig godt og grundigt ind i sagerne.

I april 2009 drev kærligheden Jens Henrik Thulesen Dahl til Assens. Et par år senere blev han gift med Helle Winther Dahl og blev ved den lejlighed beriget med titlen som bonusfar til tre drenge. Parret bor i dag i Filshuse ved Sandager med udsigt til både skov og strand.

Jens Henrik Thulesen Dahl valgte at stille op til kommunalvalget i november 2009, hvor han fra en andenplads på partilisten bragede ind i byrådssalen med 731 personlige stemmer foran etablerede lokalpolitiske navne som Hans Bjeggegaard og Tage Kiltang Bartholin.

Først fem år tidligere havde han løst medlemskort til Dansk Folkeparti. Det var første gang, Jens Henrik Thulesen Dahl var medlem af et politisk parti.

For 12 år siden lagde han ikke skjul på, at hans efternavn havde indflydelse på det flotte valg, men han forsikrede samtidig, at valget ikke blev en sovepude for ham.

- Vælgerne har tillid til, at jeg kan levere en vare, og nu er det min mulighed for at demonstrere, at det kan jeg godt, lød det fra Henrik Thulesen Dahl et par dage efter valgresultatet stod klart.

Jens Henrik Thulesen Dahl har beholdt sin plads i byrådet i Assens lige siden, og ved valget i 2013 blev han første viceborgmester i borgmester Søren Steen Andersens "nye regering".

I september 2011 valgte han også at stille op som kandidat til Folketinget i Assenskredsen, og her høstede han en ny personlig triumf. Jens Henrik Thulesen Dahl opnåede 5594 personlige stemmer på Fyn - det femtehøjeste af alle fynske kandidater og dobbelt så mange stemmer som partifællen Alex Ahrendtsen.

Med en fremgang til 9923 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2015 beholdt Jens Henrik Thulesen Dahl sit mandat i Fyns Storkreds, og i 2019 blev han genvalgt til Folketinget med 2913 personlige stemmer.

Jens Henrik Thulesen Dahl er i dag Dansk Folkepartis ordfører for uddannelse og forskning, erhvervsuddannelser og kommunalområdet. /SP

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

En kæmpe stor tak

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

SF i Assens: Lyt til vælgerne

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ejendomsmæglerfirma mangler plads efter kun et år i Assens: Flytter ind i bankejendom

Lokalavisen Assens

Det er slet ikke nok: Borgmester i stort opråb om mangel på tests - kommuner som Assens står dog næppe forrest i køen

Lokalavisen Assens

Et radikalt børneløfte

Lokalavisen Assens

Det sørme - det sandt - december: Assens skruer op for julen

Lokalavisen Assens

Butiksfolk holder vejret: Her er de klar til at give årets store julefest 'fuld skrald', hvis smittetallet ikke eksploderer

Lokalavisen Assens

Sukkerfabrikken blev revet ned, men roechefens træ overlevede: Nu er det blevet til et flot juletræ

Lokalavisen Assens

Lokalavisen Assens beklager: Omslaget på denne uges avis er en valgannonce - og ikke journalistik

Lokalavisen Assens

Prisbelønnet film fik gallapremiere i købstad: Ingrid fra Brylle fik stor gensynskrammer af Flora Ofelia

Lokalavisen Assens

Husker du følelsen af at 'rulle' ned ad vænget på otte hjul? Michael tager dig med på nostalgisk tur i hallen

Lokalavisen Assens

Konkurrencesituationen i byen er hård: Fakta-butik lukker og slukker inden jul

Lokalavisen Assens

Er Jordbassinerne forurenet?

Lokalavisen Assens

Fitness World forlader Assens - ny fitnesskæde rykker ind

Lokalavisen Assens

Bosætning og omsætning er vejen – ikke kreativ regnskabsteknik

Lokalavisen Assens

- Du kommer ind ad døren på rådhuset, efter du har sprittet hænderne af, og så kommer problemerne ...

Lokalavisen Assens

Et holdbart løft af velfærden

Lokalavisen Assens

Fandt mus i Aldi: - Vi har gjort grundigt rent og åbner igen torsdag morgen

Lokalavisen Assens

Jordbassiner, arbejdspladser og handelsliv

Lokalavisen Assens

Aldi er lukket: - Vi undersøger, om der er mus i butikken

Lokalavisen Assens

Assens er landets største græskarkommune

Lokalavisen Assens

Hård retorik fra Ashil Farokh

Lokalavisen Assens

Keramiker har slået sig ned i Flemløse: Nu former Jane selv sit job

Annonce