Annonce
Lokalavisen Assens

70 år gammel Tommerup-virksomhed: Nu vil den have ny kultur på arbejdspladsen

Dampa i Tommerup medvirker i et projekt, der skal højne trivsel og arbejdsmiljøet i virksomheden. Arkivfoto
Dampa i Tommerup sætter samarbejdskulturen i fokus i nyt trivselsprojekt, støttet af Velliv Foreningen.

Tommerup: Folk skal gå glade på arbejde og glade hjem fra arbejde.

Så kort og præcist lyder det fra Michael Nykjær, der er direktør i industrivirksomheden Dampa i Tommerup. Derfor har virksomheden søgt penge til projektet ”Samarbejde i version 2.0”, der skal højne den sociale kapital på arbejdspladsen.

- Med fokus på den sociale kapital kan vi opbygge og udnytte de stærke relationer på Dampa. Det er med til at gavne kvalitet og effektivitet, og samtidig styrker det trivslen og arbejdsmiljøet. Vi har rigtig godt styr på vores systemer og maskiner, og nu sætter vi fokus på, at de folk, der møder ind på arbejde hver dag, også fungerer. Selv om vi er en gammel virksomhed med stor stolthed og fællesskabsfølelse, så har det vist sig, at vi har nogle udfordringer med samarbejde og konflikthåndtering. Dem skal projektet være med til at løse, forklarer Michael Nykjær.

Annonce

Projektet er skudt i gang efter påske, og i løbet af et år vil ledere og medarbejdere deltage i en række aktiviteter. En ekstern psykolog vil stå i spidsen for at undervise og sparre om emner som social kapital, konflikthåndtering og psykisk arbejdsmiljø.


Når samarbejdet fungerer, så gavner det både kvaliteten og effektiviteten og dermed også vores indtjening. På den måde kan vi sikre, at Dampa i 2051 kan fejre 100-års jubilæum. Det betyder også noget for lokalsamfundet, fordi folk kan beholde deres arbejde, og deres efterkommere også kan få et arbejde

Michael Nykjær, direktør Dampa


Dampa har valgt at sætte projektet i gang på trods af corona, også selv om en del af aktiviteterne kommer til at foregå virtuelt. At Dampa ser fremad og fokuserer på trivsel i en krisetid, er netop en af grundene til, at virksomheden har modtaget støtte.

Lars Bo Pedersen, som er programchef for Velliv Foreningen, siger:

- Dampa har modtaget støtte fra Velliv Foreningen, fordi deres projekt kan være inspiration for mange andre virksomheder. Dampa tør tale højt om deres udfordringer med arbejdsmiljøet, undersøge det til bunds og gøre noget ved det. De tager ansvar for, at medarbejderne har det godt. Heldigvis får flere og flere virksomheder øjnene op for, at trivsel og mental sundhed er afgørende for at klare sig i fremtiden.

God trivsel gavner bundlinjen

Kulturen på Dampa har allerede rykket sig meget, siden Direktør Michael Nykjær ankom til virksomheden i 2009. Medarbejderne arbejder langt mere på tværs, og ansvaret for produktionen er i høj grad lagt ud til produktionsmedarbejderne. At medarbejderne er glade for at komme på arbejde og føler sig som en del af et godt kammeratskab, har også betydning for bundlinjen.

- Når samarbejdet fungerer, så gavner det både kvaliteten og effektiviteten og dermed også vores indtjening. På den måde kan vi sikre, at Dampa i 2051 kan fejre 100-års jubilæum. Det betyder også noget for lokalsamfundet, fordi folk kan beholde deres arbejde, og deres efterkommere også kan få et arbejde. Og det betyder også noget for mig, fortæller Michael Nykjær.

Dampa

Dampa ligger på Højeløkkevej 4a i Tommerup.

Virksomheden kan skrive sin historie flere end 70 år tilbage i tiden.

I en lille lejet bygning i Skt. Klemens ansættes den unge ingeniør Jean Fischer af Det Fyenske Trælastkompagni A/S til at videreudvikle og producere træfiberplader til lydisolering inspireret af et svensk koncept.

 I april 1951 grundlægges virksomheden som Dæmpa.

Navnet var et resultat af en navnekonkurrence og opstod af en leg med ordene “dæmp-af”.

I begyndelsen af 1960'erne flyttede virksomheden til Tommerup.

Som led i virksomhedens internationaliseringsstrategi ændres navnet i 1980'erne til Dampa, og man får samtidig et nyt logo.

I 1990'erne indgår Dampa og det hollandske firma Van Geel Metal et strategisk samarbejde, hvor Van Geel Groep køber 49 procent af aktierne i Dampa.

I årene 1999/2000 overtager Chicago Metallic Van Geel inklusiv Dampa, og udfordringen ved starten af det nye årtusinde er nu at udnytte synergien fra de tre virksomheder.

I 2008 centraliseres alle salgsaktiviteter i Tommerup.

Kilde: Dampa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce