Annonce
Lokalavisen Assens

93-årige Else fik avisens Mors Dag-buket: - Jeg kommer nok aldrig helt over den sorg det er at miste et barn

93-årige Else Dinesen fra Assens med den flotte Mors Dag-buket fra Passiflora i Haarby. Else Dinesen har arbejdet på gartneri i Turup, så hun kendte alle navnene på de enkelte blomster i buketten. Foto: Søren Plovgaard
Else Dinesen fra Assens fylder 94 år til august. Hun holder sig i fin form, selv om syn og hørelse før har været bedre.

Assens: Det blev 93-årige Else Dinesen fra Assens, der blev den heldige vinder af en Mors Dag-buket fra blomsterforretningen Passiflora i Haarby i Lokalavisens konkurrence.

Else Dinesen blev valgt ud blandt ikke færre end 1600 henvendelser, som de sidste uger er strømmet ind via Facebooks chatprogram Messenger og på mails til redaktionen. Det var Else Dinesens datter Sussi Broholm Dinesen, der havde indstillet hende til at modtage den smukke buket på Mors Dag.

Else Dinesen stammer fra Turup, hvor hun i mange år boede sammen med sin mand Edmund, der i flere år arbejdede som chauffør på Assens Sukkerfabrik. Hun mistede sin mand for en del år siden.

Annonce

Parret fik seks børn, men Else Dinesen havde den store sorg at miste sin søn Palle sidste år. Han blev kun 60 år.

- Ja, det var trist, men jeg har da den trøst, at Palle ikke selv mærkede det. Han blev lagt i narkose med et smil på læben. Men ellers er det jo ganske forfærdeligt at miste et barn. Nu har jeg heldigvis fået det lidt på afstand, men jeg kommer nok aldrig helt over det, siger Else Dinesen.

Kender alle blomsterne

Hørelsen og synet er ikke helt, hvad det har været, men Else Dinesen klarer sin hverdag fint med et par daglige besøg af hjemmeplejen, som sørger for at hun får sin medicin.

Hun holder sig i gang med to daglige gåture med sin rollator, og ellers holder hun meget af at se fjernsyn. Og så har hun også glæden ved at have 14 børnebørn og to bonusbørnebørn samt 17 oldebørn.

Blomsterdekoratør Dorthe Søgaard fra blomsterbutikken Passiflora i Haarby stod klar fra morgenstunden med blomsterbuketten til Else Dinesen. Foto: Søren Plovgaard

- Sikke en flot buket, lød det straks fra Else Dinesen, da Lokalavisen søndag morgen mødte frem på hendes bopæl på Frederik Maaløe Vænget i Assens, hvor Else Dinesen har boet i 17 år.

Else Dinesen er en stor blomsterkender, for hun arbejde i flere år i et gartneri på Kærvangen i Turup. Men det meste af tiden var hun hjemmegående, for der var nok at se til med at passe seks børn.

Lørdag var Else Dinesen lidt ude at 'flagre'. Hun var inviteret til konfirmation i Erritsø Forsamlingshus hos oldebarnet Mads og klarede dagen i fin stil.

det jo ganske forfærdeligt at miste et barn. Nu har jeg heldigvis fået det lidt på afstand, men jeg kommer nok aldrig helt over det

Else Dinesen
Else Dinesen kan godt lide at tage til koncerter - blandt andet i Mariehaven i Ansager - og her er hun fotograferet sammen med sangeren Stig Rossen for nogle år siden. Foto: Søren PlovgaardAnnonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Lokalavisen Assens

Tilbygning rives ned og bygges op igen: Nye og mere moderne toiletforhold på vej på havnen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Læser undrer sig: Hvorfor står der nu Nelle Mose på skiltet?

Lokalavisen Assens

Peter Schmeichel drager på sin første turné - giver én koncert på Fyn: Faren insisterede på, at han skulle lære et instrument

Lokalavisen Assens

Efter 32 år med blomsterbutik i Assens: Åse har sidste arbejdsdag 31. maj

Lokalavisen Assens

Ægteparret Sanne og Jesper knokler løs i lille fodboldklub: - Vi tæller ikke timerne

Annonce