Annonce
Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Jonna Hansen (datter), Karen Hansen og Nina Zaar Jelling (barnebarn) med den flotte buket fra Passiflora Blomster i Haarby. Og nå ja, så også katten Midde. Karen Hansen vandt via sit barnebarn den buket blomster, man kunne vinde i en konkurrence til Mors dag. Foto: Martin Kloster
Karen Hansen fra Assens modtog en stor buket blomster på Mors dag, som barnebarnet havde vundet i den konkurrence, Lokalavisen Assens og Passiflora Blomster i Haarby stod bag.

Assens: - Vores Oldemormor Karen fortjener at vinde en fin buket. Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21, og så er hun 93 år gammel. Frisk som en havørn og bor i eget hus i Assens. En sej gammel dame, som vi alle forguder.

Sådan skrev 42-årige Nina Zaar Jelling om sin mormor Karen Hansen i forbindelse med Lokalavisen Assens' og Passiflora Blomster i Haarbys konkurrence på Facebook.

Hun nominerede sin mormor til at vinde en Mors Dags-buket til en værdi af 500 kroner fra Passiflora Blomster, fordi hun gerne vil vise sin taknemmelighed over, at Karen Hansen altid har været et åbent menneske med plads til alle i sit liv.

Annonce

Nina Zaar Jelling blev derfor meget glad, da Lokalavisen Assens ringede og fortalte, at hun havde vundet.

- Jeg har nomineret hende, fordi hun er vores allesammens mor og hele familiens samlingspunkt. Hun er mor, mormor og oldemor, og hun har bare altid haft åbne arme og kaffe på kanden. Og selvom hun er 93 år, er hun stadig helt frisk i hovedet. Hun er ikke så godt gående mere, men hendes hjem er altid åbent for os alle, fortæller Nina Zaar Jelling, som har mange gode minder med sin mormor, som i hendes gren af familien går under navnet "olde-mormor".

Grafik: Leif Nørmark

Ej ...

Hovedpersonen blev også glad og meget overrasket, da hun søndag - på Mors dag - modtog  buketten i sit hjem i Assens.

- Nu har jeg aldrig kendt mage! Ej, hvor er den flot. Ej..., sagde en glad og rørt Karen Hansen, mens katten Midde spidste mad og sådan set var ligeglad.

Nina Zaar Jelling havde taget sin mor, Jonna Hansen, med. Og da der skulle tages et billede til lokalavisen, da lod Midde madskålen stå go sneg sig med på billedet. 15 seconds of fame ...

Karen Hansen er fra Bågø og har været damefrisør i Assens. Hun blev gift og flyttede til Thorøhuse. Adressen var Drejet 8. Tæt på vandet.

- Der har hun boet alle år. Det var sådan et fristed for os allesammen, husker Jonna Hansen, der bor i Husby.

Karen Hansen bor i Assens. Foto: Martin Kloster

Datteren, altså Jonnas Nina, husker det sådan:

- Hver sommer kom alle vi børnebørn på ferie hjemme hos mormor i en uge eller to. Hun gik meget op i, at vi skulle hygge os og have det godt, og hun sørgede for, at vi fik god mad. Hvis vi ikke spiste mere end én portion, kom det fra mormor; "Kan du ikke lide maden?", griner Nina Zaar Jelling.


Hun tager jo alt med ophøjet ro. Hun har ikke så meget selvmedlidenhed, og tænker i de fleste situationer, at det hele nok skal gå.

Nina Zaar Jelling


Familien har altid været gode til at samles, uden at de har siddet lårene af hinanden, som barnebarnet fortæller. Da Nina Zaar Jelling var barn, var det ikke unormalt, at 20 familiemedlemmer samledes til en helt almindelig aftensmadsspisning hjemme hos bedstemor Karen Hansen.

- Og hun kunne overkomme det. Hun har altid bare sagt "Ja, ja, I kommer bare". Det har aldrig været sådan noget med, at hun ikke har haft tid, eller at det ikke lige passede, at vi kom. Nej, jo flere vi var, jo bedre var det, siger Nina Zaar Jelling.

Karen "oldemormor" Hansen arbejdede helt til hun var 80 år. Til slut hjalp hun en kok med at lave mad. Hun hjalp også til i en genbrugsforretning.

Annonce

Tager alting med oprejst pande

For et par år siden faldt Karen Hansen ned af trappen i sit byhus på Østergade i Assens. Det resulterede i en brækket hofte, så hun ikke længere kan gå op ad trappen. Nu holder hun sig i stueetagen. Og det er også inde på spisebordet, at den store buket skal stå og tone den til den ikke kan mere.

Dorthe Søgaard fra Passiflora Blomster i Haarby med buketten. Foto: Martin Kloster

Nina Zaar Jelling vil rose sin mormor for altid at bevare roen i svære situationer.

- Hun tager jo alt med ophøjet ro. Hun har ikke så meget selvmedlidenhed, og tænker i de fleste situationer, at det hele nok skal gå, siger hun.

- Jeg besøgte hende for et par dage siden, hvor jeg spurgte hende; "Hvad så momse, kan du få tiden til at gå?". Så svarede hun; "Ja, alting tager jo så lang tid for mig nu, at jeg kan være flere timer om at vaske op. Så der går masser af god tid med det", ler Nina Zaar Jelling.

Tillykke, Karen!

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Velfærd skaber grundlag for bedre bosætning

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Skal du have børnene med til "Midt om natten"?

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ny friskole starter i Jordløse: - Vi vil gerne tænke skolen forfra

Lokalavisen Assens

Spil under åben himmel

Lokalavisen Assens

Syng Sammen til aftenklokken

Lokalavisen Assens

27-årig alenemor kom i mål: Endelig student!

Lokalavisen Assens

EM i fodbold i Landsbyens Hus

Lokalavisen Assens

Ny legeplads til en million skal være samlingssted for hele Vissenbjerg

Lokalavisen Assens

Sport uden sved på panden

Lokalavisen Assens

Assens bliver 500 år i 2024: Politikerne vil skyde 500.000 kr. af på stor folkefest

Lokalavisen Assens

Jans sjældne Pickup og 100 andre veteranbiler kommer til træf

Lokalavisen Assens

Stor check til ungdomsspillere

Lokalavisen Assens

Vil du kaste lys og lyd over "Midt om Natten"?

Lokalavisen Assens

Blædel og Nordbo slår borgerne i Tommerup ihjel: Nu leder de efter flere gerningssteder

Lokalavisen Assens

Se EM i fodbold i Landsbyens Hus i Jordløse

Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Da brugsen lukkede, trådte familie sammen: Nu får landsby sit eget kulturhus

Lokalavisen Assens

Arena fejret i smeltende varme

Lokalavisen Assens

Flere uddannelser til Glamsbjerg

Erhverv

24-årige Nadja bestyrer Normals nye sommerbutik midt i eksamensræset: - Ja, jeg har haft travlt

Lokalavisen Assens

Ingen har monopol på børnene

Lokalavisen Assens

Vindmølle brudt i brand: Røgen kan ses flere kilometer væk

Lokalavisen Assens

Firma sælger tøj til hele verden - nu vil de også klæde asseneserne på

Annonce