Annonce
Lokalavisen Assens

Alexander imponerede og fik tre ja'er til sin audition i X-Factor: Nu stiger lyttertallet på hans musik

23-årige Alexander Linco Jensen var egentlig startet på at uddanne sig som social- og sundhedsassistent, men på grund af corona og sin deltagelse i X-Factor satte han uddannelsen på pause. Foto: Alexander Linco Jensen
23-årige Alexander Linco Jensen fra Haarby tog til audition til dette års X-Factor i september sidste år i København. Fredag tonede han frem på skærmen, hvor han fik et ja fra alle tre dommere.
Annonce

Haarby/København: - Jeg synes, det var pisse fedt. Jeg er totalt på.

Sådan lød ordene fra DJ Martin Jensen, en af dommerne i dette års udgave af X-Factor på TV2, da 23-årige Alexander Linco Jensen fra Haarby havde fremført sin selvskrevne rap "Gadeklog".

Fredag aften viste TV2 sæsonens sidste audition, og her kunne seerne se Alexander Linco Jensen rappe sig til et ja fra alle tre dommere, der, udover Martin Jensen, består af sangerinden Oh Land og X-Factors grand old man Thomas Blachmann.

Det er dog ikke første gang, Alexander Linco Jensen er på landsdækkende tv.

I 2011 deltog han i børnenes MGP med sin rap "Min egen Maria", som han dengang skrev til en pige fra sin klasse på Haarby Skole. Og den deltagelse gjorde, at Alexander Linco Jensen i første omgang ikke gad stille op i X-Factor.

- Men X-Factor er et af de oplagte steder at gå hen, når man laver musik. Men den specifikke grund var, at min bedste kammerat sagde, at jeg ville få 1000 kroner, hvis jeg ikke gik videre. Så jeg tænkte, at hvis jeg ikke gik videre, så ville der alligevel være en 'win' på det, siger han.

Alexander Linco Jensen fik et ja fra alle tre dommere, og derfor fik han altså ikke de 1000 kroner af sin kammerat. I stedet har han nu muligheden for at udvikle sin musik og sit talent i et videre forløb i X-Factor. Hvis han altså går videre til bootcamp med en af de tre dommere. Og det kan han ikke afsløre endnu, om han gør.

Men han kan godt afsløre, hvordan det var at stå foran de tre dommere.

- Jeg synes, det var mega dejligt at blive bekræftet af dem. Selvom det var rap, så var det noget, de kunne lide. Det var faktisk ret befriende. Jeg har en ting med at blive nervøs inden, men når jeg først går i gang med at rappe, så går det væk. For det er det, jeg har styr på, siger han.

Annonce

Lyttertal steget

Alexander Linco Jensen bruger nogle timer hver dag på at skrive tekster og sætte det hele sammen til deciderede numre, som han udgiver på Soundcloud og Spotify under kunstnernavnet AK97.


Jeg synes, det var mega dejligt at blive bekræftet af dem. Selvom det var rap, så var det noget, de kunne lide.

Alexander Linco Jensen


Og allerede et døgn efter hans audition blev vist på TV2, har han fået flere lyttere på sin musik.

- Den 1. januar havde jeg i alt 10 afspilninger på Soundcloud på den dag. Den 15. januar (den dag auditionen blev vist på tv, red.) havde jeg 671 afspilninger, fortæller han.

For Alexander Linco Jensen er den store drøm at gøre musikken til en levevej.

- Det er helt klart drømmen, og jeg tænker også, at det er realistisk. Jeg skal bare bruge en stor nok platform, og der er X-Factor også en god måde at gøre opmærksom på sig selv, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce