Annonce
Lokalavisen Assens

Assens er det rigtige valg

En nærpolitistation vil ligge fint i Assens, mener Lars Søgaard. Foto: Søren Plovgaard

Lokaldebat: Inden længe skal politikerne beslutte, hvor de kommende 20 nærpolitistationer skal placeres på det danske landkort. Det er en svær opgave, fordi mange gerne vil have en politistation til deres by. Det giver tryghed, mindre kriminalitet og måske nye tilflyttere og arbejdspladser. Men hvem bliver de 20 heldige byer? Og hvem bliver de heldige byer på Fyn, eller den heldige by på Fyn, der kan se frem til en kommende fast station?

Jeg er jo ikke i tvivl om, hvor en evt. station på Fyn skal placeres, den skal placeres – i Assens. Alene et kig på kortet vil afgøre sagen. Hele Vestfyn er uden en fast politistation, og det er et stort område, at skulle dække når politiet skal komme fra Odense, hvis det brænder på.

Men hvorfor så ikke Middelfart? Ja – et kig på kortet vil igen give svaret. Lige på den anden side af Lillebælt ligger Fredericia med en fast politistation, og Middelfart er jo meget tæt knyttet til Fredericia og Trekantsområdet, så det vil være meget naturligt, hvis Fredericia tager Middelfart under sine vinger og deler politistation med dem.

Derved bliver der et stort område på Vestfyn uden en station, og derfor vil det være helt naturligt at Assens igen får sin faste politistation tilbage som vi mistede i 2011.

Assens har i flere år kæmpet for at komme ud af skyggen som Fyns ukendte by, men Assens er stærkt på vej til at blive en by og en kommune med vækst og flere tilflyttere. For at det skal lykkes vil det være et stort potentiale for området at have en politistation. Det har vi haft før, og det vil vi rigtig gerne have igen.

Assens lokalråd har taget kontakt til politikerne i kommunen, og afholdt møde med Borgmester Søren Steen Andersen og politidirektøren for Fyn for at skabe forståelse for behovet for, at Assens igen bliver en politistationsby. Argumenterne ligger godt i tråd med, hvad borgmesteren sagde for nyligt i TV2.


Assens har i flere år kæmpet for at komme ud af skyggen som Fyns ukendte by, men Assens er stærkt på vej til at blive en by og en kommune med vækst og flere tilflyttere. For at det skal lykkes vil det være et stort potentiale for området at have en politistation. Det har vi haft før, og det vil vi rigtig gerne have igen


En station med betjente der kender området vil gøre en betydelig forskel for kriminaliteten. Den lokale betjent kender de personer, der kunne komme til at lave dumme ting og vil, blot ved sin tilstedeværelse og et lille besøg af og til, hos kendte ballademagere, kunne lægge en dæmper på ulovligheder i området. Samtidig vil en station i området være en vigtig part i SSP-samarbejdet (skole, socialforvaltning, politi) som vil kunne forhindre unge mennesker i at komme ind på en kriminel løbebane. Assens har gjort et stort arbejde for at få unge i gang med en uddannelse, men vi er ikke kommet helt i land med opgaven endnu.

Vi oplever stadig unge, der laver hærværk, begår kriminalitet, og har let adgang til stoffer. Bliver der ikke gjort noget ved det, er der risiko for at tingene eskalere og bliver værre. Utrygheden vil brede sig og det vil på længere sigt tiltrække mere kriminalitet til området, når der ikke er nogen der håndhæver loven i miles omkreds. Man kan derfor sige, at Assens og Assens Kommune balancerer lidt på en knivsæg, og hvor lidt hjælp udefra ikke kun vil gøre området mere trygt, men vil have afgørende betydning for byen og kommunens fremtid.

Derfor er det både et samfundsøkonomisk og et samfundsmenneskeligt godt valg at dække et så stort område som Vestfyn med en politistation i Assens.

Det håber jeg også, at politikerne på Christiansborg vil kunne se.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce