Annonce
Lokalavisen Assens

Assens-firma med fine udsigter

Bo Winther Barkholt har haft firmaet Plum-virksomheden under huden i 16 år. Nu er han direktør i firmaet Plum Safety ApS, der for nogle måneder siden flyttede ind i nye flotte lokaler på Mandelalléen i Assens.  Foto: Michael Bager
Virksomheden Plum Safety er flyttet ind i erhvervsejendom på Mandelalleén i Assens. Øjenskyl og plastre er blandt firmaets mest populære produkter.
Annonce

Assens: Når direktør Bo Winther Barkholt rejser sig fra sit kontor på første sal i administrationsbygningen hos virksomheden Plum Safety ApS på Mandelalléen i Assens, skal han bare bevæge sig nogle få skridt for at kigge ud i den store verden.

På en klar dag kan direktøren se Jyllands kyst og måske endda helt til Als fra en af den smukkest beliggende erhvervsejendomme i Assens.

Og det er i grunden meget passende, for Bo Winther Barkholt er chef for en virksomhed, der gerne sætter sine fingeraftryk i fjerne horisonter og handler med det meste af verden.

Plum-navnet klinger stadig godt i Assens. Det indeholder historien og fortællingen om en virksomhed, der kan trække sine rødder 160 år tilbage. En virksomhed, hvor iværksætteri, tradition, fornyelse og fremdrift altid har været nogle af nøgleordene. I dag opererer Plum Safety ApS i sine aktiviteter med kerneværdier som ansvarlighed, åbenhed og ærlighed.

Det har været vigtig for virksomheden at bevare Plum-navnet efter flytningen til Mandelalleén i Assens. Navnet er genkendeligt for mange og synonymt med godt håndværk. Foto: Michael Bager

- Vi er vanvittigt stolte over, at vi kan få lov at køre videre med Plum-navnet på facaden. Vi bærer jo videre på en stor historie, siger Bo Winther Barkholt.

Plum Safety ApS lejede sig i sommer ind i den forretningsejendom, som firmaet Living Flames tidligere har boet gennem flere år.

Og man skal ikke have bevæget sig rundt i lokalerne og blandt medarbejderne i ret lang tid, før man fornemmer den pionerånd og team spirit, som en flytning og en ny start ofte kan tilføre en mindre virksomhed.

Annonce

Øjenskyl som topsællert

Assens-firmaet opererer på et marked indenfor medicinal- og sundhedsindustrien, som er delt på tre næsten lige store aktører. De to andre firmaer er franske Prevor og det svenskejede Cederroth.

- Vi plejer at siger, at hvis vi tager antallet af solgte produkter, så er vi de største, mens Prevor er størst på omsætningen, forklarer Bo Winther Barkholt.

En halv snes medarbejdere har siden i sommer haft deres daglige gang og arbejdsplads i erhvervsejendommen på mandelalléen i Assens. Foto: Michael Bager

For halvandet år siden blev Plum A/S inkluderet i den finske gruppe Kiilto, og for nogle måneder siden blev Plum Safety-afdelingen erhvervet af det svenske firma Lifco AB.

- Dengang kagen blev solgt, var der en masse forskellige snitflader. Vi har forskellige kontrakter med Kiilto, og en af dem er en produktionsaftale med alle de produkter, vi havde på det tidspunkt, da vi blev købt af Lifco. På et tidspunkt udløber vores kontrakt med Kiilto, og så er vores aftale med hinanden, at vi får produktionsudstyret ned til os og de medarbejdere, der er relevante for os.


Vi er vanvittigt stolte over, at vi kan få lov at køre videre med Plum-navnet på facaden. Vi bærer jo videre på en stor historie

Bo Winther Barkholt, CEO Plum Safety ApS Assens


Firmaet har lejet tre haller på Mandelalléen, hvor man nu har sine lagerfaciliteter.

Den skærpede bevidsthed hos forbrugerne omkring hygiejne og sikkerhed, som covid-19-pandemien har affødt, har også øget opmærksomheden på Plum Safetys håndhygiejne-produkter og førstehjælpsløsninger.

Marketing manager Julie Dahl Juel foran væggen med Plum Safety-produkter. Foto: Michael Bager

Plum Safety samler og sælger produkter som øjenskyl, førstehjælpsstationer og plaster-dispensere, og fra hovedkvarteret i Assens indgås der eksportaftaler med hele verden.

Øjenskyl er firmaets topsællert.

- Vi er en virksomhed, der laver sådan nogle produkter, som man får en vanvittig god følelse af inden i kroppen, når de bliver brugt. Vi har blandt andet nogle produkter, der kan redde synet på arbejdere, hvis de er uheldige at være ude for en arbejdsulykke, og de får syre eller base i øjnene, har vi produkter, der kan standse ulykken og redde deres syn, siger Bo Winther Barkholt og tilføjer:

- Vi er også lidt atypiske som firma, for vi håber jo reelt set, at ingen af vores produkter nogensinde bliver brugt, for så ved vi, at virksomhederne har styr på deres sikkerhed samtidig med, at de ikke har haft nogen uheld, forklarer Bo Winther Barkholt.

Rusland er blandt de helst store aftagere af øjenskyl og plastre.

- I Rusland går de meget op i kvalitet, og faktisk har mange østeuropæiske lande rigtig meget fokus på arbejdssikkerhed. Også mere end i flere vestlige lande, forklarer Bo Winther Barkholt.

Annonce

Har lært meget

Han startede hos Plum A/S for 16 og et halvt år siden, samtidig med at virksomheden flyttede ud fra de trange forhold i bymidten og ind i en ny fabriks- og administrationsbygning på Frederik Plums Vej i det nordlige Assens.

- Jeg har lært meget af både Karsten Plum og Poul Bertelsen, som jeg har stor respekt for. De havde begge et stort hjerte for firmaet og deres ansatte, siger Bo Winther Barkholt.

Læreårene i Plum fylder stadig godt i bagagen hos Bo Winther Barkholt. Det mener i hvert fald Julie Dahl Juel, der er marketing manager i Plum Safety.

Plum Safety har lejet tre store lagerhaller på Mandelalleen i Assens. Foto: Michael Bager

- Den måde, som Bo driver Plum Safety på, er tydeligvis meget forankret i det, som han har med sig fra Plum, siger Julie Dahl Juel, der startede i Kiilto-regi, inden hun 1. marts overgik til Plum Safety i sin nuværende funktion og i øvrigt også har en fortid indenfor hygiejne-branchen.

Bo Winther Barkholt lægger vægt på, at Plum Safety inddrager medarbejderne så meget som muligt i det daglige arbejde.

- Min farmor lærte mig, at det var vigtigt at huske, at man har to ører og en mund. Jeg tror, at mine kolleger har en sjovere arbejdsdag og yder lidt ekstra ved, at man selv får lov at tage noget ansvar og være en del af beslutningerne. Det udvikler medarbejderne og øger deres ejerskab for virksomheden, mener Bo Winther Barkholt.

Sammen med flasker med øjenskyl er plastre som disse blandt Plum Safetys mest populære produkter, og de benyttes over hele verden. Foto: Michael Bager

Han fastslår, at Plum Safety helst skal komme med et nyt og relevant produkt hvert år.

- Det er noget, alle medarbejdere brainstormer på. Det er i øvrigt også noget, forhandlerne sætter stor pris på. De kan godt lide, at man kommer ud og præsenterer nye produkter, siger Bo Winther Barkholt.

Plum Safety beskæftiger i øjeblikket 15 medarbejdere, og forventningerne er, at man skal vækste de kommende år.

En afdeling i Cuxhaven i Tyskland beskæftiger fem personer, mens der i Frankrig opererer en enkelt medarbejder.

Plum Safetys nye lokaler er indrettet på den adresse, hvor firmaet Living Flames i mange år holdt til, og det fornemmer man her i hall'en . Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce