Annonce
Lokalavisen Assens

Assens-kvinder trak i orange: Stop vold mod kvinder

10 medlemmer af kvindenetværket Soroptimisterne var i sidste uge mødt frem ved Kvindeegen for at markere, at man siger nej til vold mod kvinder. Privatfoto
Soroptimisterne i Assens klædte Kvindeegen ved Skovpavillonen i orange farver for at markere international dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
Annonce

Assens: Soroptimisterne i Assens deltog i sidste uge i en happening, der skal være med til at sætte fokus på afskaffelse af vold mod kvinder.

Det skete på plænen foran Skovpavillonen i Assens, hvor den lokale soroptimistklub i 2015 plantede et egetræ for at markere 100-året for kvindernes valgret i Danmark.

Soroptimisterne i Assens deltager i det internationale kvindenetværks såkaldte Orange Dage, og tidspunktet for happeningen var ikke tilfældigt valgt. Den 25. november er det nemlig FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder - en kampagne, der løber frem til den 10. december, som er FN’s Menneskerettighedsdag.

Soroptimisterne plantede et træ i Skovanlægget i Assens for at markere 100-året for kvindernes valgret i Danmark. Privatfoto

- Soroptimist International Danmark arbejder med projekter, som fremmer kvinders og pigers vilkår på forskellig vis, og formålet med Orange Dage er at stoppe vold mod kvinder, siger Merete Strangeways, der er præsident i Soroptimisterne i Assens.

I Danmark bliver 38.000 kvinder hvert år udsat for fysisk vold og fire ud af hver 100 kvinder oplever psykisk partnervold. Det viser undersøgelser fra vidensinstitutionerne SDU og VIVE -  Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Dertil kommer at 2000 kvinder og deres børn hvert år har brug for at flytte på krisecenter for at komme væk fra fysisk og psykisk vold i hjemmet.

Soroptimisterne arbejder for at fremme kvinder og pigers rettigheder i Danmark og rundt omkring i verden og har som stor international organisation taleret i FN.

Soroptimisterne er her i gang med at dekorere træet med orange strimler stof for at markere Orange Dage, der skal sætte fokus på afskaffelsen af vold mod kvinder i hele verden. Privatfoto

Soroptimisterne Assens

Soroptimisterne i Assens blev stiftet den 28. september 1974.

Gudmor er Ellen Margrethe P. Christensen.

Soroptimisterne holder møde hver anden onsdag. Det sker enten på Marcussens Hotel i Assens eller eksternt på virksomhedsbesøg.

Soroptimisterne i Assens er nok mest kendte for det årlige store bankospil i november. Det måtte aflyses i år på grund af corona, men soroptimisterne satser på at vende stærkt tilbage i november 2021.

Merete Strangeways er for tiden præsident for Soroptimisterne i Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce