Annonce
Lokalavisen Assens

Assens ophæver midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem

Beboerne på plejehjemmene i Assens Kommunes kan igen for besøg. Her det Bofælleskabet Skelvej i Assens Arkivfoto: Amalie Hermansen
Baggrunden for ophævelsen er, at plejehjemsbeboerne har fået tilbudt det andet vaccinationsstik.
Annonce

Assens Kommune har i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhedmandag valgt at ophæve de midlertidige besøgsrestriktioner på kommunale og private plejehjem.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Det betyder, at beboerne på plejecentrene igen kan få besøg uden restriktioner på hvem og hvor mange, der kommer på besøg.

Plejehjemmene vil dog fortsat være underlagt det generelle forsamlingsforbud på maksimalt fem personer, og de besøgende skal forsat følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om blandt andet god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

Baggrunden for ophævelsen er, at alle plejehjemsbeboere har fået tilbud om det andet vaccinationsstik, og at over 80 procent af beboerne har valgt at sige ja til vaccinationen mod covid-19.

Selv om besøgsrestriktionerne altså nu er ophævet, er der stadig retningslinjer for smitteforebyggende tiltag, som skal følges ved besøg.

For eksempel skal alle besøg skal foregå i beboerens egen bolig, i besøgsrum hvor der er mulighed for dette eller udendørs. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, skal der laves en aftale med lederen på stedet. Desuden skal besøgende være uden symptomer på covid-19 i 48 timer før besøget, besøget skal kunne gennemføres med to meters afstand, besøgende skal vaske hænder og spritte hænder før og efter besøg, og der skal anvendes ansigtsværnemidler på fællesarealer.

Ved besøg i borgeres bolig anbefales det desuden at bruge ansigtsværnemidler ved tæt kontakt. Ledelsen på de enkelte plejehjem vil sikre, at besøg på både indendørs og udendørs arealer gennemføres på en forsvarlig måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce