Annonce
Lokalavisen Assens

Assens Skibsværft klar til at aflevere to nybyggede fartøjer

De to Foto: Søren Plovgaard
Værftet har færdigbygget to CTV-fartøjer, der nu venter på at blive sejlet til Esbjerg.
Annonce

Assens: Assens Skibsværft har siden foråret haft to nye fartøjer under opbygning og klargøring, og forleden var nybygning nummer 335 og 336 klar til uddokning på værftet. De ligger nu til kaj ud for værftet og venter på deres prøvesejladser.

Fartøjerne er såkaldte CTV-skibe, der er bestilt af firmaet World Marine Offshore i Esbjerg.

CTV står for Crew Transfer Vessel, og fartøjerne skal anvendes til at transportere ansatte til og fra de store vindmølleparker i Nordsøen.

- Vi regner med, at det første af de to fartøjer er klar til levering i begyndelsen af det nye år, fortæller værftets salgsleder Michael Bonde Skougaard, der har været projektleder på byggeriet.

Fartøjerne er treskrogede og måler 32 x 12,5 meter.

Færdiggørelsen af de to fartøjer afrunder et pænt år for Assens Skibsværft, der lige nu har det kendte udflugts- og restaurationsskib M/S Sagafjord til reparation.

Sagafjord, der ofte omtales som den hvide svane, er bygget i Norge i 1957, og har siden 1989 virket i sin nuværende funktion på Roskilde Fjord.

Under et tidligere værftbesøg i Assens er blandt andet skibets tre restaurationslokaler med plads til i alt godt 150 spisende gæster blevet gennemrenoveret. Ved samme lejlighed blev skibet isoleret, så sæsonen kunne forlænges.

Denne gang gælder det udskiftning af Sagafjords maskineri og teknik.

Vi regner med, at det første af de to fartøjer er klar til levering i begyndelsen af det nye år.

Michael Bonde Skougaard, Assens Skibsværft

Annonce

Ser positivt på fremtiden

- Beskæftigelsen på Assens Skibsværft har været nogenlunde stabil i 2019, og vi ser positivt på fremtiden, siger Michael Bonde Skougaard.

Han kom til Assens Skibsværft for godt et år siden, og 1. oktober indtrådte han i et partnerskab med værftets ejer Erling Pedersen.

Michael Bonde Skougaard stammer fra Skagen, hvor han en tid arbejdede på Karstensens Skibsværft.

Han bor nu i Middelfart, og Michael Bonde Skougaard har desuden en fortid på Fredericia Skibsværft, mens værftet endnu blev drevet af Assens Skibsværfts tidligere ejer Thomas Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce