Annonce
Lokalavisen Assens

Assens-slagter: Danmark må reagere på lav tysk moms

Slagtermester Leif Lausten, Assens, opfordrer til en øjeblikkelig dansk reaktion på den tyske momsnedsættelse, der træder i kraft 1. juli. Arkivfoto: Robert Wengler
Tyskland sænker momsen på flere varer fra 1. juli. Det kræver et modtræk fra Danmark, mener slagtermester Leif Laustsen, der er formand for FødevareDanmark.
Annonce

Assens: Slagtermester Leif Laustsen, Assens, opfordrer til øjeblikkelig handling, efter Tyskland i denne uge besluttede at sænke momsen med virkning fra 1. juli.

Leif Lausten råber vagt i gevær som formand for paraplyorganisationen FødevareDanmark. Han frygter, at momsnedsættelsen vil få danskerne til at handle endnu mere i de tyske grænsebutikker.

- Danmark bliver simpelthen nødt til at komme med en modreaktion på dette her. Det kan udkonkurrere ikke blot det sønderjyske, men meget store dele af det danske handelsliv, og det bør ansvarlige politikere ikke bare sidde overhørig – også fordi en stor del af hjælpepakkerne jo vil være spildt, hvis danske virksomheder efterfølgende bukker under i en helt skæv konkurrence med den tyske moms, siger han.

Tyskland vil sænke momsen på fødevarer til 5 procent. I Danmark er den som bekendt 25 procent. For andre varer falder den tyske moms fra 19 til 16 procent.

En momsnedsættelse har også fra flere sider været på dagsordenen i Danmark som et instrument til at kickstarte dansk økonomi ovenpå coronakrisen. De økonomiske vismænd frarådede for nylig en momssænkelse, men med tyskernes beslutning om at sænke momsen mener Leif Laustsen, at der nu er tale om en ny situation.

- Når handelen siver ud af landet, siver pengene også ud af statskassen. Den får jo ikke momsindtægter fra grænsehandelen, så også ud fra et nationaløkonomisk synspunkt giver det god mening at holde så meget som muligt af handelen herhjemme, siger Leif Wilson Laustsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce